Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Masonik για ένα μουσικό και εικαστικό δρώμενο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι Masonik για ένα μουσικό και εικαστικό δρώμενο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το Αυστραλιανό συγκρότημα "Masonik", το οποίο θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με την λυρική τραγουδίστρια Γεωργία Μπαλαμπίνη και τον εικαστικό Μάριο Φουρνάρη, ένα δρώμενο με τίτλο "Altar'd Lament".

 

Το project  Altar’d  Lament είναι μια μοναδική συνδυαστική συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών μουσικών και εικαστικών καλλιτεχνών, το οποίο αναφέρεται ουσιαστικά στην περιθωριοποιημένη μουσική του Ρεμπέτικου και του Αμανέ και σκιαγραφεί ένα αναπαραστατικό τόξο ανάμεσα στα ξεχασμένα μουσικά ακούσματα και στη δυνητική δημιουργικότητα της εκτέλεσής τους.

 

Κύριο συστατικό της κριτικής ιστορικής βάσης του project αποτελεί η καταστροφική δύναμη της φωτιάς της Σμύρνης το 1922. Από τις φλόγες, οι φωνές των εκλιπόντων αναδύονται και υπενθυμίζουν την απίστευτη απώλεια  και τον εξανδραποδισμό των ανθρώπων, μετατρέποντάς την σε δημιουργική επιθυμία και δύναμη. Το project στοχεύει, τόσο μέσα από την παράδοση του Ρεμπέτικου, τους ήχους και τη μουσική της Jazz, του Dub, και της Νoise, όσο και μέσα από την χρήση οπτικών μέσων όπως το βίντεο και οι τρισδιάστατες εγκαταστάσεις, να συνθέσει έναν εικονικό "ιερό χώρο". 

 

Τα μέλη του συγκροτήματος “Masonik” είναι:

Basil Psanoudakis (Bass/Laptop)

Paul Pax Andrews (Saxophone)

Wheldon Thornley (Keyboards)

Tony Monaco (Montage)

 

 Φωνητικά: Γεωργία Μπαλαμπίνη

 Εικαστική εγκατάσταση: Μάριος Φούρναρης

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.