Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Στρίψιμο της Βίδας, παρατείνεται στο Θέατρο "Εν Αρχή"

Το Στρίψιμο της Βίδας, παρατείνεται στο Θέατρο

Η παράσταση του έργου του Χένρυ Τζέημς με τίτλο "Το στρίψιμο της Βίδας", που παρουσιάζει η MoveInContact στο Θέατρο "Εν Αρχή", παρατείνεται για 4 ακόμη βραδιές, λόγω αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων.

 

Η ομάδα θεάτρου και χορού MoveInContact σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, παρουσιάζουν "Το στρίψιμο της βίδας" του Χένρυ Τζέημς σε διασκευή για το θέατρο του Τζέφρι Χάτσερ και μετάφραση του Θωμά Μοσχόπουλου και σκηνοθεσία Πάρη Μαντόπουλου για δεύτερη σεζόν στο θέατρο ΕΝ ΑΡΧΗ.

 

Μια ιστορία φαντασμάτων, κρυμμένων μυστικών και αινιγμάτων. Ένα έργο στο οποίο η υποψία της ύπαρξης του φόβου ξεκινάει σχεδόν από την αρχή και σταδιακά κορυφώνεται καθώς η αφήγηση εξελίσσεται. Η ιστορία γραμμένη με ξεθωριασμένο μελάνι σε σελίδες που διατρέχουν επτά ημέρες.

 

Η νουβέλα του Χένρυ Τζέημς «Το στρίψιμο της βίδας» μεταφέρεται στη σκηνή μέσα από τη διασκευή του Τζέφρι Χάτσερ (1996). Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα έργα του συγγραφέα και ταυτόχρονα ένα από τα πιο θαυμαστά κείμενα της φανταστικής λογοτεχνίας. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1898.

 

Σχολιάζει ο Julien Green: "Αριστούργημα της υπαινικτικότητας. Η δεξιοτεχνία είναι τόσο ευρηματική που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μυστικό γίνεται τρομακτικότερο με το να μην εκφράζεται ξεκάθαρα".

 

…….Την ιστορία μου την αφηγήθηκε στο κήπο. «Οι καλύτερες ιστορίες είπε αρχίζουν πάντοτε σε ένα κήπο.  Ένας άνδρας, μία γυναίκα ένας απαγορευμένος καρπός, η απώλεια της αθωότητας, η ανακάλυψη κάποιου πράγματος εντελώς…. μη». Οι λεπτομέρειες : ένα γράμμα, ένα μενταγιόν, ένα αίνιγμα, ένα όνομα. Τα λόγια είναι τα δικά της- γραμμένα με ξεθωριασμένο μελάνι στο ημερολόγιο της, σε σελίδες που διατρέχουν επτά ημέρες. Η ιστορία που αφηγείται είναι αυτή. Μια ιστορία φρίκης… και τρόμου… και θανάτου. Μια ιστορία που με έκανε να πεθάνω από το φόβο….

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση:  Θωμάς  Μοσχόπουλος

Σκηνοθεσία: Πάρης Μαντόπουλος

Παίζουν οι : Άννα Μερτζάνη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Φωτισμοί:  Δημήτρης Κασιμάτης

Σκηνικά:  Πάρης Μαντόπουλος

Παραγωγή: MoveInContact, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Σχετικές ειδήσεις
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς στο Θέατρο Άνεσις
30.11.2016 17:06
Το Άνεσις υποδέχεται τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 θα υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου…
08.11.2016 10:21
Η παράσταση "Μια Απλή Ερωτική Ιστορία" των Ειρήνη Πατσούρου και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.
Η Χίος γεμίζει θέατρο!
05.08.2016 14:13
Τα έργα "ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΡΓΚΟ", "ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ", "ΕΦΥΓΑ ΚΙ ΓΩ ΑΠΟ ΚΕΙ Μ' ΕΝΑ ΚΟΣΚΙΝΟ ΦΑΚΗ" και "ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ" θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο στη Χίο.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς τον Ιανουάριο στο Θέατρο Άνεσις
04.07.2016 10:43
Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, Το στρίψιμο της βίδας.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.