Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με το μεγάλο εορταστικό πρόγραμμα «Σώστε τον Αϊ Βασίλη» σας καλεί φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων να ταξιδέψουμε μαζί στους πόλους της Γης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του Μουσείου «ΦΥΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και εστιάζει στο επίκαιρο περιβαλλοντικό θέμα της τήξης των πάγων για να στείλει το μήνυμα ότι η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους: «Οι πάγοι λιώνουν…».

Για να σωθεί ο Αϊ Βασίλης που έχει αποκλειστεί στον Β. Πόλο και να μοιράσει τα δώρα του, το Μουσείο μεταμορφώνεται μαγικά σε χώρο όπου η μουσική, το θέαμα, οι δράσεις αλληλοσυμπληρώνονται με στόχο τη χαρά, τη γνώση, το παιχνίδι, τη δημιουργική και ποιοτική ψυχαγωγία.

Στο Αίθριο του Κέντρου ΓAIA, σ’ ένα εντυπωσιακό αρκτικό τοπίο, ο Αϊ Βασίλης περιμένει τα παιδιά και όλη την οικογένεια να διασκεδάσουν, να μάθουν τον τρόπο που ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και να καθησυχάσουν τον Αϊ Βασίλη πριν το ταξίδι του.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Στους χώρους του Μουσείου θα υπάρχουν «Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», «Η κουζίνα του Αϊ Βασίλη», «Ο παιδότοπος του Αϊ Βασίλη», με προγράμματα που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους.

Δύο Εκθέσεις Φωτογραφίας δίνουν μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες για ένα «ICE-Landing» στην Ισλανδία των πάγων, φωτογραφημένη από τον αέρα. Και στη συνέχεια, «Green Project: Πράσινο οδοιπορικό σε τρεις ηπείρους» με τοπία από την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη.

Στο Art Bazaar, στο πωλητήριο του Μουσείου, έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών δίνουν ιδέες για να χαρίσετε ιδιαίτερα δώρα σε τιμές προσφοράς στους αγαπημένους σας.

Από το μεγάλο εορταστικό πρόγραμμα «Σώστε τον Αϊ Βασίλη» δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γευστικές εμπειρίες. Στους Αμμωνίτες του Κέντρου ΓΑΙΑ, το γνωστό αγαπημένο σας café, σας περιμένουν απολαυστικά γεύματα και λιχουδιές από το Δειπνοσοφιστήριο.

Φέτος στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο Άγιος Βασίλης σας περιμένει να ζήσετε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη εμπειρία!