Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Βραδιά Ντιντερό με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο

Βραδιά Ντιντερό με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο

Μετά την παράσταση του συναρπαστικού ψυχολογικού θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα ΄΄Δηλητήριο΄΄, το Σάββατο 21 Δεκέμβρη, στο θέατρο Αλκμήνη, ακολουθεί μια συζήτηση αφιερωμένη στο μεγάλο εγκυκλοπαιδιστή, φιλόσοφο και συγγραφέα του ‘Παραδόξου του ηθοποιού’ Ντενί Ντιντερό με αφορμη τα 300 χρόνια από τη γέννησή του.

 

΄΄Ο κύριος Ντιντερό δηλώνει και με απόλυτο τρόπο πως καλός ηθοποιός είναι εκείνος που διατηρεί τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από το πρόσωπο που υποδύεται. Εγώ από την πλευρά μου θα υπερασπιστώ το άλλο άκρο. Η καλύτερη δυνατή απόδοση είναι εκείνη όπου ο ηθοποιός βιώνει ολοκληρωτικά το πρόσωπο που υποδύεται, φτάνει στο σημείο να μην ξέρει ποιος είναι. Το θέατρο πρέπει να είναι συγκίνηση και πάνω απ΄όλα… η απόλαυση της παραβίασης των καθιερωμένων κανόνων. Στη σκηνή πρέπει να περιφέρουμε τις αθλιότητές μας, τους φόβους μας, τις ανομολόγητες φαντασιώσεις μας, τις αγωνίες μας, την αλήθεια μας. Αυτό που δεν τολμούμε ούτε να παραδεχτούμε ούτε να ομολογήσουμε στην καθημερινή μας ύπαρξη, αυτό ακριβώς μ΄ενδιαφέρει εμένα. Και χρειάζομαι κάποιον σαν και σας, φίλε μου, έναν άντρα θαρραλέο και γεμάτο φαντασία… διατεθειμένο να φτάσει ως τα άκρα΄΄.

Μια τέτοια απόλαυση ζητάει από τον ηθοποιό, ο επικίνδυνος Μαρκήσιος-θεατής στο ΄΄Δηλητήριο΄΄.

 

*Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκέμβρη στο ρόλο του Μαρκήσιου ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Στο ρόλο του ηθοποιού Γκαμπριέλ ο Διονύσης Σάββας.

Σχετικές ειδήσεις
Το «Γκιακ» επιστρέφει στη σκηνή του Skrow!
13.09.2016 17:24
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Skrow, σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης παρουσίασης.
Σίσυφος, του Κώστα Παπαγεωργίου σε περιοδεία
23.08.2016 17:24
Η παράσταση «Σίσυφος», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του γνωστού ηθοποιού και stand up comedian Κώστα Παπαγεωργίου, είναι μια θεατρική κωμωδία Αριστοφανικού τύπου, η οποία παντρεύει τον αρχαίο κλασικό μύθο του Σίσυφου με πολλά από τα σύγχρονα στοιχεία μιας Ελλάδας αν μη τι άλλο… χρεοκοπημένης...
Αυτός και το πανταλόνι του, με τον Κώστα Αρζόγλου στο Underground
26.04.2016 15:36
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις.
Το «Γκιακ» για πρώτη φορά στη σκηνή σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη
21.04.2016 14:22
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ - που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα - του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών & συνεργατών.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.