Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ σε πλατφόρμα

Φεστιβάλ σε πλατφόρμα
Το βίντεο και τα νέα μέσα κάνουν πάρτι στον Πολυχώρο Αθηναϊς στο καθιερωμένο πια φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το βίντεο και τα νέα μέσα κάνουν πάρτι στον Πολυχώρο Αθηναϊς στο καθιερωμένο πια φεστιβάλ κινηματογράφου.

Βίντεο και νέα μέσα σε εγρήγορση! Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ7 προβάλλει την κινηματογραφική δημιουργία. Προσεχώς στις... οθόνες σας από τις 7 έως τις 12 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

Για άλλη μια χρονιά, η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά τμήματα: την Επιλογή Πλατφόρμα, όπου 13 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο, που δεν έχουν υποστεί μεταγραφή σε φιλμ, μέγιστης διάρκειας 45 λεπτών, επιλέγονται, για να διαγωνισθούν ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής για το Μέγα Βραβείο του φεστιβάλ.

Τη φετινή Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν σημαντικοί Ευρωπαίοι δημιουργοί και επαγγελματίες του κινηματογράφου και συγκεκριμένα, η Κατερίνα Αθανασοπούλου, σκηνοθέτης και δημιουργός κινουμένων σχεδίων που ζει στη Μεγάλη Βρετανία, ο Atanas Djonov, σκηνοθέτης και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, ο Victor Molero, καλλιτεχνικός διευθυντής ταινιών όπως οι Κακή Εκπαίδευση και Μίλα της του Pedro Almοdόvar και ο Nicolas Provost, πολυβραβευμένος οπτικοακουστικός δημιουργός από το Βέλγιο.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ο καθιερωμένος Διαγωνισμός για το Βραβείο Κοινού, όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός ταινιών απ' όλον τον κόσμο, χωρίς περιορισμούς στη θεματολογία ή τη διάρκεια, ενώ το κοινό καλείται δυναμικά ν΄ αναδείξει την πιο δημοφιλή ταινία της διοργάνωσης.

Oπως κάθε χρόνο, η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ7 πλαισιώνει τον προγραμματισμό της με σειρά αφιερωμάτων και παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων. Φέτος, στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ7 το κοινό θα παρακολουθήσει εκτός από το καθιερωμένο πλέον αφιέρωμα σε σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλο τον κόσμο - που στοχεύει στην γνωριμία του αθηναϊκού κοινού με διαφορετικές κινηματογραφικές ταυτότητες, αφιερώματα στον κινηματογράφο της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Αγαπημένη πρώην) και σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς (1968+) καθώς και ένα δείγμα της σύγχρονης δημιουργίας εικαστικών ταινιών από την Αυστραλία (Young Australians - Mind the Steps).

Το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό εργαστήριο Εν Κινήσει, φέτος πραγματοποιείται με την συνεργασία του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Ευρώπη. Μέσα από μια διαδικασία άτυπης εκπαίδευσης που πλαισιώνεται από σεμινάρια και διαλέξεις σημαντικών κινηματογραφιστών, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ για το φεστιβάλ, ή αλλιώς το making of της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ7 .

INFO
Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναϊς: Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 348000.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ.
http://www.platforma.gr

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Οι νικητές του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
12.09.2016 15:38
Η ταινία The Woman Who Left, το ασπρόμαυρο φιλμ του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Lav Diaz, είναι η μεγάλη νικήτρια στην 73η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η οποία απέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).
Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 13:38
Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.