Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές

Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές
Το Θέατρο Χώρα παρουσιάζει στη Σκηνή – Μικρή Χώρα, από τις 29 Σεπτεμβρίου, ένα σατιρικό μονόλογο για μια αδύναμη ηρωίδα, από τον Alan Bennett.
Το έργο του Alan Bennett, Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές, ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου, και πρόκειται για ένα μονόλογο με γερές δόσεις κυνικού χιούμορ για μια ισοπεδωτική πραγματικότητα.

Ο μονόλογος είναι ένας από τους έξι που ο Βρετανός συγγραφέας Alan Bennett έχει συμπεριλάβει στη συλλογή του Talking Heads που έγραψε το 1987 για την τηλεόραση του BBC. Το 1992 ανέβηκε στο Comedy Theatre του Λονδίνου.

Ο συγγραφέας καταγράφει την ψυχολογική πορεία της ηρωίδας του και ο σκηνοθέτης μας εντάσσει στη βασανιστική της πραγματικότητα και στην αδυναμία της να ξεφύγει από τις εικόνες και τις συμπεριφορές που της έχουν επιβληθεί.

Το κυνικό χιούμορ και η έντονη σατιρική διάθεση στρέφονται πρώτα απ’ όλα εναντίον του ίδιου της του εαυτού, ενός εαυτού που την κρατά εγκλωβισμένη σ’ έναν μοναχικό «δικό» της κόσμο.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Στάγκου, τα σκηνικά της Λίας Ασβεστά, τα κοστούμια του Άγη Παναγιώτου, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου, η χορογραφία της Πέρσας Σταματοπούλου , η μουσική επιμέλεια του Σταύρου Στάγκου και του Σταμάτη Γιατράκου, η ηχητική επεξεργασία του Λέανδρου Ντούνη, η διεύθυνση φωτογραφίας video του Τάσου Ζαφειρόπουλου, το μακιγιάζ – special effect video της Λίλας Μάρη, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαίρη Ξανθοπουλίδου,

Ερμηνεύει η Λίλη Τσεσματζόγλου και χορεύουν οι Δάφνη Ραμσή, Έλενα Ανδρεουλάκη, Παρασκευή Πάλλα.
Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
''Joan of mArc'', από την ομάδα Splish-Splash στο Θέατρο Φούρνος
17.01.2017 16:15
Η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more ωστόσο, την μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος την ζωή της Ζαν Ντ' Αρκ με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο ''Joan of mArc''.
Η
04.01.2017 14:21
Το Θέατρο Αυλαία σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων “Γίνονται Έργα” παρουσιάζει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τον εμβληματικό μονόλογο του Παναγιώτη Μέντη “Αδαμαντία” σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη για τρεις μόνο παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου.
Yard Gal, της Rebecca Prichard στον Πολυχώρο VAULT
09.12.2016 15:49
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για 1η φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με Critics' Circle ως το πιο υποσχόμενο θεατρικό έργο της Rebecca Prichard, YARD GAL, σε μετάφραση Στίλβης Ψιλοπούλου και σε σκηνοθεσία Aλέξανδρου Σταύρου, από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 έως 30 Ιανουαρίου 2017, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:30 και Δευτέρα στις 20:00. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, του Σταύρου Τσιώλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
21.04.2016 17:05
Το έργο του Σταύρου Τσιώλη «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» θα παρουσιαστεί τον Μάιο, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.