Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές

Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές
Το Θέατρο Χώρα παρουσιάζει στη Σκηνή – Μικρή Χώρα, από τις 29 Σεπτεμβρίου, ένα σατιρικό μονόλογο για μια αδύναμη ηρωίδα, από τον Alan Bennett.
Το έργο του Alan Bennett, Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές, ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου, και πρόκειται για ένα μονόλογο με γερές δόσεις κυνικού χιούμορ για μια ισοπεδωτική πραγματικότητα.

Ο μονόλογος είναι ένας από τους έξι που ο Βρετανός συγγραφέας Alan Bennett έχει συμπεριλάβει στη συλλογή του Talking Heads που έγραψε το 1987 για την τηλεόραση του BBC. Το 1992 ανέβηκε στο Comedy Theatre του Λονδίνου.

Ο συγγραφέας καταγράφει την ψυχολογική πορεία της ηρωίδας του και ο σκηνοθέτης μας εντάσσει στη βασανιστική της πραγματικότητα και στην αδυναμία της να ξεφύγει από τις εικόνες και τις συμπεριφορές που της έχουν επιβληθεί.

Το κυνικό χιούμορ και η έντονη σατιρική διάθεση στρέφονται πρώτα απ’ όλα εναντίον του ίδιου της του εαυτού, ενός εαυτού που την κρατά εγκλωβισμένη σ’ έναν μοναχικό «δικό» της κόσμο.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Στάγκου, τα σκηνικά της Λίας Ασβεστά, τα κοστούμια του Άγη Παναγιώτου, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου, η χορογραφία της Πέρσας Σταματοπούλου , η μουσική επιμέλεια του Σταύρου Στάγκου και του Σταμάτη Γιατράκου, η ηχητική επεξεργασία του Λέανδρου Ντούνη, η διεύθυνση φωτογραφίας video του Τάσου Ζαφειρόπουλου, το μακιγιάζ – special effect video της Λίλας Μάρη, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαίρη Ξανθοπουλίδου,

Ερμηνεύει η Λίλη Τσεσματζόγλου και χορεύουν οι Δάφνη Ραμσή, Έλενα Ανδρεουλάκη, Παρασκευή Πάλλα.
Σχετικές ειδήσεις
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
Σίρλεϋ Βαλεντάιν, με την Ελένη Καστάνη στο Θέατρο Άλμα
07.10.2016 11:56
Οι «Θεατρικές Σκηνές» παρουσιάζουν στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου ΆΛΜΑ τον γλυκόπικρο μονόλογο του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν».
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Τα ραδίκια Ανάποδα στο θέατρο Κολωνού
28.07.2016 10:15
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», παρουσιάζει στο Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 στις 9μ.μ. τη μαύρη κωμωδία «Τα ραδίκια Ανάποδα» με τον ξεκαρδιστικό μονόλογο του Γιώργου Γαλίτη.
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, του Σταύρου Τσιώλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
21.04.2016 17:05
Το έργο του Σταύρου Τσιώλη «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» θα παρουσιαστεί τον Μάιο, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Τυφλή Εμπιστοσύνη, του Ανδρέα Φλουράκη, στο Θέατρο Επί Κολωνώ
20.01.2016 09:54
Από τις 12 Φεβρουαρίου, στο black box του Θεάτρου Επί Κολωνώ, ανεβαίνει η παράσταση «Τυφλή Εμπιστοσύνη» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου με τους Νίκο Γεωργάκη, Γωγώ Καρτσάνα και Βαγγέλη Ψωμά.