Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι αγνοί - Άντριου Μίλερ

Οι αγνοί - Άντριου Μίλερ

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Άντριου Μίλερ , Οι αγνοί.


Βραβείο Κοστα 2011

Διαφωτισμός, Παρίσι σε αναβρασμό λίγο πριν από το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης, ένας επιστήμονας-μηχανικός, εκπρόσωπος του ορθολογισμού, αντιμέτωπος με τις πιο βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις και το ταμπού του θανάτου.

Στα 1785, το πιο παλιό κοιμητήριο που βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού είναι υπερπλήρες και μολύνει την αναπνοή των περιοίκων. Τότε εμφανίζεται ανάμεσά τους ο Ζαν-Μπατίστ Μπαράτ, ένας νέος μηχανικός από την επαρχία, που έχει αναλάβει να το ανασκάψει εκ θεμελίων κατ’ εντολή του βασιλιά.

Ο Μπαράτ θεωρεί στην αρχή το εγχείρημα απόλυτα ταιριαστό για έναν άνθρωπο της εποχής του ορθολογισμού και ευκαιρία να καθαρίσει το βάρος της ιστορίας. Πριν όμως περάσει πολύς καιρός αρχίζει να υποπτεύεται ότι η καταστροφή του κοιμητηρίου μπορεί να προοιωνίζεται και τη δική του.


Ο Μίλερ γράφει σαν ποιητής , με απατηλή απλότητα… Όπως αποδεικνύει με τούτο το καταπληκτικό βιβλίο, αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι οι βεβαιότητες, αλλά το θάρρος.

Guardian


Παρασύρει τον αναγνώστη με παραισθησιογόνα δύναμη σε ένα Παρίσι που βράζει καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα της επανάστασης… Οι εικόνες παραμένουν ολοζώντανες στο μυαλό, καιρό αφότου φτάσει κανείς στην τελευταία σελίδα.

Daily Mail


Ένα από τα πιο έξοχα χαρακτηριστικά της γραφής του Μίλερ είναι η ικανότητά του να θέτει υπό αμφισβήτηση διακριτικά, με το ύφος του και μόνο, τη συναισθηματική αντιμετώπιση τόσο της ζωής στην εποχή των Βουρβώνων όσο και του δημιουργικού ολέθρου της επανάστασης… Ο τρόπος που γράφει είναι απ’ αρχής μέχρι τέλους κρυστάλλινος, απροσχεδίαστος, αξιοθαύμαστος και ευφυής. Θα μπορούσε κανείς να τον πει αγνό.

Literary Review


Όπως κάθε μεγάλη εκκαθάριση, έτσι και η ανασκαφή του κοιμητηρίου των Νηπίων εμπεριείχε βία. Ο Μίλερ φαντάζεται σε βάθος και με φυσικότητα πώς μπορεί να αισθανόταν ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Daily Telegraph


Ο Άντριου Μίλερ γεννήθηκε το 1960 στο Μπρίστολ και μεγάλωσε στο Ουέστ Κάντρι. Έζησε στην Ισπανία, την Ιαπωνία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία, αλλά τώρα ζει στο Λονδίνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα Λυτρωτής πόνος δημοσιεύθηκε το 1997 και κέρδισε το James Tait Black Memorial Award, το International IMPAC Dublin Literaty Award, το Grinzane Cavour στην Ιταλία και την αποδοχή του αναγνωστικού κοινού στην Αμερική και την Ευρώπη. Εξίσου θερμή υποδοχή είχαν και τα επόμενα μυθιστορήματά του. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους βρετανούς μυθιστοριογράφους.

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.