Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Vandalism: έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου στη Gallery ArtWall του Fresh Hotel

Vandalism: έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου στη Gallery ArtWall του Fresh Hotel

Ο Νίκος Γιαβρόπουλος, ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες της νέας γενιάς και πρόσφατα διακεκριμένος με το πρώτο βραβείο video art στο London Greek Film Festival, εγκαινιάζει στις 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 τη νέα του εικαστική έκθεση με τίτλο «Βανδαλισμός» στη Gallery ArtWall του ξενοδοχείου Fresh, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.


O καλλιτέχνης με τη σύγχρονη ματιά του πραγματεύεται την “εικόνα” της Αθήνας που χρόνο με τον χρόνο αλλοιώνεται. Πηγή έμπνευσης του είναι καθημερινές πτυχές της ζωής της πόλης τις οποίες καλύπτουν η απίστευτη αγριότητα, η κραυγή, το χυδαίο, το δίκαιο του ισχυρού, το ποταπό και το ευτελές. Σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του κέντρου, την κακοποίηση του δημόσιου χώρου, τον ακρωτηριασμό των αγαλμάτων, την κάλυψη των τοίχων των κτηρίων από graffiti και συνθήματα, έχουμε την εικόνα μιας πόλης βανδαλισμένης.


Ο Γιαβρόπουλος με την έκθεση αυτή εκτός από τον αισθητικό βανδαλισμό, επεκτείνεται και στα βανδαλισμένα σύμβολα και τις αξίες, όπως δηλώνει ο ίδιος άλλωστε «πράγματα και ιδέες αλλάζουν, αποκτούν άλλα νοήματα που δεν είχαν πριν και πολύ φοβάμαι πως οι αλλαγές αυτές δεν έχουν επιστροφή».

Μέσα από το έργο του, ο Γιαβρόπουλος “βανδαλίζει” τα σημαντικότερα έργα της αρχαιότητας και προβάλλει επάνω σε εκμαγεία, πρόσωπα καταξιωμένων ηθοποιών, αναδεικνύοντας σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τη συνολική μας αντίληψη.


Ανάμεσα στους συντελεστές της έκθεσης, οι ηθοποιοί Ντόρα Αυλωνίτου, Βάνα Πεφάνη, Παναγιώτης Πετράκης , Δημήτρης Κάτσης, και ο χορευτής Άλεξ Γκόντοβος, οι οποίοι συμβάλλουν στην εικαστική δημιουργία μιας τολμηρής έκθεσης που καλεί το θεατή σε ανοιχτό διάλογο με στόχο τον προβληματισμό του γύρω από την καθημερινότητα της πόλης του.


Την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η Φωτεινή Καπίρη και την επιμέλεια υπογράφει η ιστορικός τέχνης Όλινκα Βαρβιτσιώτη.


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Γιαβρόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και φεστιβάλ, τόσο  της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία στο χώρο του εικαστικού βίντεο, με ποιο πρόσφατο το πρώτο βραβείο video art στο London Greek Film Festival.

Σχετικές ειδήσεις
Golden Aid: έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση στο ArtWall
22.09.2016 14:54
Το ArtWall Project Space εγκαινιάζει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 την έκθεση της Ελεάννας Μπαλέση, Golden Aid, σε επιμέλεια του Στρατή Πανταζή.
Ανέσπερο Γαλάζιο: Έκθεση του Νίκου Στρατάκη στην S.G. Art Gallery
12.05.2016 13:16
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Νίκου Στρατάκη με τίτλο “Ανέσπερο Γαλάζιο”.
SPHINX, Το ακατάλυτο ερώτημα: Έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου στην Dépôt Αrt gallery
05.05.2016 11:39
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και ώρες 19:00 – 23:00 την εικαστική έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου με θέμα «SPHINX, Το ακατάλυτο ερώτημα».
The eternal substitute: έκθεση του Γιώργου Γαϊτάνου στο ArtWall
15.02.2016 10:43
Το ARTWALL Project Space εγκαινιάζει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 την έκθεση του Γιώργου Γαϊτάνου, με τίτλο The eternal substitute.
Vandalism – Μέρος 2: Ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.11.2015 13:00
Η Cheapart παρουσιάζει έως 7 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση με τίτλο Vandalism – Μέρος 2.