Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιαρ

Οι έρωτες της Κας Μαγκουάιαρ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει το έργο του Μπράιαν Φρίελ, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Οι Έρωτες της Κας Μαγκουάιαρ, έργο του σημαντικού Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίελ είναι ένα πρωτότυπο και μοντέρνο έργο, γραμμένο με πολλή ευαισθησία και άφθονο χιούμορ το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας σε συσχετισμό με τις νεώτερες γενιές.

Η ηρωίδα του έργου, η ιδιόρρυθμη Κας επιστρέφει στην πατρίδα της, μετά από πενήντα δύο χρόνια απουσίας στην Αμερική. Η οικογένειά της όμως δεν θα την δεχτεί και θα την στείλει σε οίκο ευγηρίας.

Εκεί, η σκληραγωγημένη από τη ζωή Κας θα έρθει αντιμέτωπη με το είναι και το φαίνεσθαι της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, που έμαθε να κλείνει τα μάτια μπροστά στην αλήθεια και να αναζητά παρηγοριά σε περασμένα μεγαλεία.

Την μετάφραση και την Σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Γλυκερία Καλαϊτζή, τα κοστούμια και τα σκηνικά η Μαργαρίτα Χατζηιωάννου, ενώ τους ρόλους του έργου θα ενσαρκώσουν η Πόπη Αβραάμ, ο Σώτος Σταυράκης, η Έλενα Παπαδοπούλου, ο Ανδρέας Βασιλείου, η Αννίτα Σαντοριναίου, ο Ντίνος Λύρας, η Λένια Σορόκου, η Χριστίνα Χριστόφια, ο Γιώργος Μουαΐμης και η Τζένη Γαϊτανοπούλου.


Σχετικές ειδήσεις
Οικογενειακή γιορτή (Festen) από το ΚΘΒΕ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
09.11.2016 16:01
To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Μαύρη Κωμωδία, του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο από το ΚΘΒΕ και το ΚΕΑΤ
31.10.2016 14:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.
Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
10.10.2016 15:59
Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.
Compassion. The History of the Machine Gun στα 51α Δημήτρια
28.09.2016 15:33
Η παράσταση «Compassion. The History of the Machine Gun» σε σκηνοθεσία Milo Rau με το Schaubühne Berlin Theatre, θα παρουσιαστεί στα 51α Δημήτρια, στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
16.03.2016 15:44
«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τέσσερα βραβεία, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έντεκα μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 14 έως 24 Απριλίου 2016.