Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Digital Romance

Digital Romance
Για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν στη Θεσσαλονίκη από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου έργα της Συλλογής του εικαστικού Άρι Στοίδη στον χώρο του Vilka Artforum στο Vilka. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της συλλογής που αριθμεί αρκετές εκατοντάδες έργα και περιλαμβάνει σημαντικούς Έλληνες και ξένους δημιουργούς, με ιστορικές αλλά και λιγότερο γνωστές δουλειές τους, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερο βάρος στους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς.

Μια έκθεση 90 περίπου επιλεγμένων έργων, που στήθηκε με αφορμή την παράλληλη δράση της με το  “Reworks” music and contemporary art festival που θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, δίνοντας έτσι στο διήμερο αυτό μια διαφορετική πνοή το ένα στο άλλο.

Η έκθεση  ξεφεύγει για λίγο από το αυστηρό πλαίσιο των σχέσεων και των δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των έργων στο χώρο, παίρνοντας μια πιο χαλαρή διάθεση, και λειτουργεί αντιστικτικά αλλά και συμπληρωματικά με το festival προσφέροντας στο κοινό οπτικά ερεθίσματα και αναφορές.

Δίνει μια πιο ποιητική διάθεση στον κόσμο, που θα «ταξιδέψει» όχι μόνο με τους ήχους φημισμένων μουσικών και DJs, αλλά και με τις εικόνες διακεκριμένων εικαστικών και βραβευμένων έργων με δουλειές που έχουν δειχθεί σε μεγάλες Biennale και διοργανώσεις του εξωτερικού και σε γνωστά ιδρύματα και μουσεία της χώρας μας, μαζί με έργα που θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο κοινό, σε ενδιαφέρουσες σχέσεις μεταξύ τους.

Σχετικές ειδήσεις
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Σταύρου Τσιγκόγλου σε μία έκθεση στο Τελλόγλειο
07.02.2017 12:40
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσα από περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών, θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
REM-Brand Name 2016: Η Γνησιότητα του Καλλιτέχνη στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
15.06.2016 17:09
Το REM-Brand Name που διοργανώνει η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει από τις 28 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου, δίνοντας μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και 5 ευρώ!
3 Πειράματα στην πόλη από την Candy Chang: η Στέγη στη Θεσσαλονίκη
02.06.2016 17:03
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της διάσημης εικαστικού Κάντυ Τσανγκ, που απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη από 10 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2016.
Reflections on Human: Έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου στην Artforum Gallery
01.03.2016 15:15
Η ARTFORUM Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 20.00 την ατομική έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου με τίτλο "Reflections on Human".