Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Preisner στη Θεσσαλονίκη

Ο Preisner στη Θεσσαλονίκη
Μετά την εξαιρετική συναυλία που έδωσε ο σπουδαίος συνθέτης στο Ηρώδειο , έρχεται στην Ελλάδα ακόμη μία φορά, για να παρουσιάσει το έργο του και στη Θεσσαλόνικη.

Με το Silence, Night & Dreams, το πιο πρόσφατο έργο του, αλλά και μουσικά θέματα από βραβευμένες ταινίες των Krzystof Kieslowski, Louis Malle και Agnieszka Holland, ο Zbigniew Preisner κάνει ακόμα μία επίσκεψη στη χώρα μας που μας τιμά ιδιαίτερα.

Η συναυλία θα δοθεί στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των φετινών 43ων Δημήτριων.

Τον Preisner θα συντροφεύσουν στη σκηνή  η Teresa Salgueiro (τραγουδίστρια των Madredeus), η σοπράνο Elzbieta Towarnicka (φωνή της «Βερόνικα»), Instrumental soloists, η  Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Bόλου, την οποία διευθύνει o Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, την οποία διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλία θα παρουσιαστεί το Silence, Night & Dreams και ο ίδιος ο Zbigniew Preisner θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Bόλου, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τους σολίστες μουσικούς και τραγουδιστές.

Το δεύτερο μέρος θα διευθύνει ο μαέστρος της Ορχήστρας, κ. Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, το οποίο και θα περιλαμβάνει όλα τα γνωστά μουσικά θέματα που έχει συνθέσει ο μεγάλος Πολωνός συνθέτης για τον κινηματογράφο, όπως για τις ταινίες «Διπλή ζωή της Βερονίκ», την Τριλογία «Μπλε- Λευκή- Κόκκινη», «Ο δεκάλογος», «Μικρή ιστορία για ένα φόνο».

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Σχετικές ειδήσεις
Yfilios Project: Συναυλία με άξονα τη τζαζ στην Θεσσαλονίκη!
09.02.2017 14:22
Το Yfilios Project είναι μια ημέρα γεμάτη τζαζ και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς που ξεκινάει από μια παρουσίαση – συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις 20:30 και συνεχίζεται μ’ ένα jam session στη Μαύρη Τρύπα στις 23:00.
Συνηχήσεις 2017 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Ίδρυμα Ωνάση
02.02.2017 12:39
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για 3η χρονιά στην Αθήνα και για 1η στη Θεσσαλονίκη, τον μουσικό θεσμό «Συνηχήσεις».
Ο Κωνσταντίνος Βήτα live στο Club Μύλος στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 12:12
Ο Κωνσταντίνος Βήτα ταξιδεύει βόρεια για μια μοναδική εμφάνιση στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Reworks 2016 στη Θεσσαλονίκη
18.08.2016 11:35
Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks. Τρείς λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή!
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!