Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Ο Preisner στη Θεσσαλονίκη

Ο Preisner στη Θεσσαλονίκη
Μετά την εξαιρετική συναυλία που έδωσε ο σπουδαίος συνθέτης στο Ηρώδειο , έρχεται στην Ελλάδα ακόμη μία φορά, για να παρουσιάσει το έργο του και στη Θεσσαλόνικη.

Με το Silence, Night & Dreams, το πιο πρόσφατο έργο του, αλλά και μουσικά θέματα από βραβευμένες ταινίες των Krzystof Kieslowski, Louis Malle και Agnieszka Holland, ο Zbigniew Preisner κάνει ακόμα μία επίσκεψη στη χώρα μας που μας τιμά ιδιαίτερα.

Η συναυλία θα δοθεί στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των φετινών 43ων Δημήτριων.

Τον Preisner θα συντροφεύσουν στη σκηνή  η Teresa Salgueiro (τραγουδίστρια των Madredeus), η σοπράνο Elzbieta Towarnicka (φωνή της «Βερόνικα»), Instrumental soloists, η  Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Bόλου, την οποία διευθύνει o Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, την οποία διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλία θα παρουσιαστεί το Silence, Night & Dreams και ο ίδιος ο Zbigniew Preisner θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Bόλου, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τους σολίστες μουσικούς και τραγουδιστές.

Το δεύτερο μέρος θα διευθύνει ο μαέστρος της Ορχήστρας, κ. Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, το οποίο και θα περιλαμβάνει όλα τα γνωστά μουσικά θέματα που έχει συνθέσει ο μεγάλος Πολωνός συνθέτης για τον κινηματογράφο, όπως για τις ταινίες «Διπλή ζωή της Βερονίκ», την Τριλογία «Μπλε- Λευκή- Κόκκινη», «Ο δεκάλογος», «Μικρή ιστορία για ένα φόνο».

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ψαραντώνης live στον πολυχώρο We στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 15:23
Ο Ψαραντώνης έρχεται για ένα μοναδικό live στο We, στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016!
Ο Κωνσταντίνος Βήτα live στο Club Μύλος στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 12:12
Ο Κωνσταντίνος Βήτα ταξιδεύει βόρεια για μια μοναδική εμφάνιση στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Οι God Is An Astronaut για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
18.08.2016 13:17
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα!
Reworks 2016 στη Θεσσαλονίκη
18.08.2016 11:35
Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks. Τρείς λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή!
Το φαινόμενο LP live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
04.08.2016 13:40
Το απόλυτο μουσικό viral LP έρχεται live το Σεπτέμβριο 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!