Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Silent Move meet Haruna Kawanishi στον πειραματικό χώρο Ανάμεσα

Silent Move meet Haruna Kawanishi στον πειραματικό χώρο Ανάμεσα

Ο πειραματικός χώρος Ανάμεσα παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 19:30 το Silent Move meet Haruna Kawanishi, ένα παράλληλο event στο πλαίσιο της έκθεσης “MakingMap”, της Ιαπωνέζας φωτογράφου.
 

Η φωτογράφος, σε έναν ανοιχτό διάλογο με το κοινό, θα μιλήσει για το έργο της. Στη συνέχεια, το σχήμα των Silent Move θα επενδύσει μουσικά την εικαστική αφήγηση της φωτογράφου. Ήχος και εικόνα σε μία διαδραστική σχέση, όπου οι συνθέσεις και οι αυτοσχεδιασμοί του ντουέτου των Γιάννη Παξεβάνη και Βασίλη Τζαβάρα θα συναντήσουν την κινηματογραφική προσέγγιση του έργου της Kawanishi.


Haruna Kawanishi
 
Γεννήθηκε το 1979, στο Τόκυο. Το 2002, αποφοίτησε από το  Nihon University College of Art του Τόκυο. Την ίδια χρονιά ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστησε στην ταινία “While you sleep”, η οποία προβλήθηκε μεταξύ άλλων στο 59ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Από το 2005 ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία. Το 2008, συμμετείχε στο φεστιβάλ του Vendome, ενώ για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2009-2011) απέσπασε τιμητικό έπαινο για την δουλειά της από τα International Photography Awards του Λος Άντζελες. Δουλειά της έχει παρουσιάσει στη Νέα Υόρκη, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία κα. Το 2010, επιλέχθηκε ανάμεσα στους “10 ανερχόμενους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας” από το ιαπωνικό φωτογραφικό περιοδικό PHaT PHOTO.

Zει και εργάζεται στο Τόκυο. Είναι η  πρώτη φορά που εκθέτει στην Ελλάδα.

www.haruna-kawanishi.com
 

Silent Move
 
Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνηs / κιθάρες, tapes, loops και Βασίλης Τζαβάρας / κιθάρες, μπάσο , πιάνο , tapes, loops) σχηματίστηκαν το 2009. Οι δύο μουσικοί, έχοντας ήδη μια συνεργασία δέκα ετών σε διάφορες άλλες παραγωγές (ηχογραφήσεις, συναυλίες , μουσική θεάτρου, μουσική ντοκιμαντέρ), προτείνουν μέσα από το σχήμα των Silent Move διαφορετικές αναγνώσεις βωβών ταινιών, με μέσο τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, τον ηλεκτρικό ήχο και τα εφέ. Οι Silent Move μέχρι τώρα έχουν επενδύσει μουσικά το αριστούργημα του F. Murnau “Nosferatu”, του C.T. Dreyer “Jeanne d’ Arc” και του J.Epstein “The Fall of the House of Usher”. Έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους στην Αθήνα και την Πάτρα, ενώ το 2012 διοργάνωσαν το 1ο και 2ο Φεστιβάλ “Αυτοσχεδιασμός και σινεμά”.

Τον Οκτώβρη του 2013, συμμετείχαν στο In Mute Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνοδεύοντας την ταινία “The Fall of the House of Usher”.
 
 
http://vassilistzavaras.com/silent-move/
 
https://www.facebook.com/pages/SILENT-MOVE/557342464313849?fref=ts

Σχετικές ειδήσεις
05.01.2017 17:08
«Τα πουλιά» του Χίτσκοκ παρουσιάζονται με live soundtrack από τους Silent Move & Χάρη Λαμπράκη επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
23.08.2016 14:22
Συνδυάστε τη βόλτα σας με μουσικά συναπαντήματα σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης, τον Εθνικό Κήπο!
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά στο Άλικο
07.06.2016 14:00
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο”.
Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
09.05.2016 14:37
Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.