Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Άρωμα Γυναίκας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Άρωμα Γυναίκας στις Νύχτες Πρεμιέρας
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών θα είναι αφιερωμένο σε δύο σπουδαίες σκηνοθέτιδες που μπορεί να τις χωρίζει ένας ωκεανός, τις ενώνει όμως μία τέχνη.
Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα είναι αφιερωμένο σε δύο σπουδαίες σκηνοθέτιδες που μπορεί να τις χωρίζει ένας ωκεανός, τις ενώνει όμως μία τέχνη.

Η Γαλλίδα Ισίλντ Λε Μπεσκό και η Αλμπερτίνα Κάρι από την Αργεντινή  έχουν όμως το ίδιο πάθος για το σινεμά και φυσικά αστείρευτο δημιουργικό ταλέντο.Βραβευμένη ηθοποιός , σκηνοθέτης, σεναριογράφος, πρόσφατα και παραγωγός, η Ισίλντ Λε Μπεσκό γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Νοεμβρίου του 1982.

Η πιο περιζήτητη αποκάλυψη του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, η γυναίκα που οι New York Times χαρακτήρισαν ως το σημερινό “It Girl”, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 26 της χρόνια κι έχει ολοκληρώσει τέσσερις ταινίες με τη δική της, αδιαμφισβήτητη υπογραφή.

Φυσικά η Λε Μπεσκό έχει κερδίσει ήδη το ελληνικό κοινό αφού το 2005 πήρε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για την ταινία Στα Παρασκήνια (Backstage), ενώ πέρυσι εντυπωσίασε με τη συγκλονιστική της ερμηνεία στην Χαριστική Βολή (Pas Douce) που συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας CONN-X®.

«Ήθελα, πάντα, να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο, ακόμα κι όταν ήμουν πολύ μικρή,» λέει η Λε Μπεσκό. «Η πρώτη ιδέα που μου ήρθε γράφοντας, ήταν κάποιου που πηγαίνει στο χιόνι και κάνει έρωτα μ’ ένα κορίτσι. Το χιόνι αργότερα έγινε θάλασσα. Αλλά το σημαντικό στοιχείο έμεινε ίδιο – η μοναξιά του να είσαι νέος και χωρίς συντροφιά.»

Ταυτόχρονα το 14ο Διεθνέςς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας CONN-X® ξανασυστήνει στο κοινό την Αλμπερτίνα Κάρι, μια γυναίκα – δημιουργό που κατάφερε να ξεχωρίσει στην πλούσια κινηματογραφική σκηνή της Αργεντινής και να διακριθεί διεθνώς.

Οι φανατικοί θεατές του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας CONN-X® θα θυμούνται το Ακόμα κι οι Μπάρμπι Μελαγχολούν (Barbie Τambien Puede Estar Trieste) που προβλήθηκε το 2002, μια μικρού μήκους ταινία stop-motion animation που προκάλεσε και ακόμα συζητιέται, αφού πρόκειται για ένα ανατρεπτικό, σχεδόν πορνογραφικό, φιλμάκι με πρωταγωνιστές την κούκλα Μπάρμπι και τον Κεν.

Το συνολικό έργο της Αλμπερτίνα Κάρι θα προβληθεί στα πλαίσια του Αφιερώματος σε Νέο Σκηνοθέτη που έχουν οργανώσει οι Νύχτες Πρεμιέρας CONN-X® για όλους τους θεατές που θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινηματογραφικών εξελίξεων.

Αν και η προχωρημένη της εγκυμοσύνη δε θα της επιτρέψει να είναι κοντά μας, η Αργεντίνα δημιουργός έχει γυρίσει η ίδια, μικρά εισαγωγικά φιλμάκια αποκλειστικά για το φεστιβάλ, που θα προβληθούν πριν από τις ταινίες της και προλογίζουν όσα πρόκειται να ακολουθήσουν επί της οθόνης. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να της ευχηθούμε καλή λευτεριά και φυσικά να συνεχίσει να κάνει καλό κινηματογράφο!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας CΟΝΝ-X® θα διεξαχθεί το διάστημα 17-28 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ  σε συνεργασία με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ .
Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Ο Βυσσινόκηπος, ο Μίκι Μάους και ο Νίκος Καραθάνος στις Νύχτες Πρεμιέρας
22.09.2016 15:59
Το ντοκιμαντέρ «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ο ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ» θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στο πλαίσιο του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.