Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

"Βιόλα Power!" με την Ελένη Κοκκίδου, στο gazARTE

Ε, ναι! Είναι παρεξηγημένες οι βιόλες. Γι αυτό δέκα από τις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όλοι τους κορυφαίοι μουσικοί, συμμάχησαν με την υπέροχη ηθοποιό και τραγουδίστρια Ελένη Κοκκίδου για να πάρουν το μουσικό αίμα τους πίσω, να αποκαταστήσουν την χαμένη τους τιμή και να αμφισβητήσουν εμπράκτως όσους τις θεωρούν απλώς συνοδευτικά έγχορδα: Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταλαμβάνουν την σκηνή του gazARTE και παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Βιόλα Power!».

 

Με πασίγνωστες μελωδίες (από Μπαχ, Μπιζέ και Σοστακόβιτς μέχρι...εκπλήξεις εμπνευσμένες από εντελώς διαφορετικά μουσικά είδη, απρόβλεπτα για μία συναυλία μουσικής δωματίου), ενορχηστρωμένες ειδικά από την Ίριδα Λουκά για το δικό τους «έγχορδο σύμπαν» ηχοχρωμάτων. Η Ελένη Κοκκίδου αναλαμβάνει την ερμηνεία των τραγουδιών και την αφήγηση των κειμένων (της ‘Ιριδος Λουκά κι αυτά) που παρεμβάλλονται ως χαριτωμένες αλλά ουσιαστικές αναφορές στην Ιστορία της Βιόλας.

 

Παίζουν οι: Άλκηστις Αναστασιάδου, Νικολέττα Βιτσαρά, Κωνσταντίνος Καραμπουλάτ, Ίρις Λουκά, Μάριος Τζουμάνης, Ιρένα Τσαμαντιώτη, Τάνια Χαριτοπούλου, Γκέρτα Σινάι, Μιχαήλ Σμιρνόφ, Αντίλοχος Τρανός.

 

Διαβάστε περισσότερα για τις συναυλίες στο gazARTE

Σχετικές ειδήσεις
George Zervos και Eva Tsachra live στο Roof Stage του Gazarte
13.01.2017 16:29
Ο George Zervos και η Eva Tsachra παρουσιάζουν ξανά τις "Glam Nights" στο Gazarte, τα Σάββατα 14 και 21 Ιανουαρίου 2017.
Ο Max The Sax επιστρέφει στο Gazarte
19.12.2016 17:16
Ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του Gazarte! Μarkus Ecklmayr... Ο "εκκεντρικός" τύπος που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε ως front man του Parov Stelar επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte για ένα live... εμπειρία.
Nir Felder Trio live στο Gazarte
19.10.2016 12:31
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, υποδεχόμαστε το μουσικό αυτό "φαινόμενο" για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του GAZARTE!
Ο Χρήστος Ραφαηλίδης και ο Δημήτρης Καλαντζής παρουσιάζουν ξανά τα Seventies στο Gazarte
21.09.2016 17:14
Μετά το sold out της προηγούμενης Κυριακής και λίγο πριν την αναχώρηση του Χρήστου Ραφαηλίδη για τη Νέα Υόρκη, οι δύο κορυφαίοι Έλληνες "jazzmen" ξανά μαζί στη σκηνή του GAZARTE την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου!
Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης και Ελένη Πέτα για μία συναυλία στο Φράγμα Θέρμης
18.08.2016 11:25
Η σπουδαία μας ερμηνεύτρια Γλυκερία, διαχρονική και κλασσική, παρέα με τον Δημήτρη Μπάση, μία από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές των τελευταίων ετών, και την χαρισματική τραγουδίστρια Ελένη Πέτα, μάς καλούν σε ένα μουσικό ταξίδι για μια ξεχωριστή βραδιά αυθεντικής διασκέδασης.