Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το piano στα forte του: ο δεύτερος κύκλος συναυλιών στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το piano στα forte του: ο δεύτερος κύκλος συναυλιών στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».


Μετά την επιτυχία της πρώτης περιόδου, ο κύκλος παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες τριών γενιών σε πέντε Σάββατα από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014. Θα ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους πιανίστες με διεθνή καριέρα: έχοντας αξιοσέβαστες σπουδές στο παρελθόν, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και ηχογραφούν για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς διαγράφοντας μια αξιοζήλευτη σταδιοδρομία.


Αναλυτικότερα, ο κύκλος ξεκινάει στις 7 Δεκεμβρίου 2013, με την διακεκριμμένη Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Ο πολύπλευρος Θόδωρος Κοτεπάνος ακολουθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014. Ο πιανίστας του παρισινού Ensemble Intercontemporain Δημήτρης Βασιλάκης παίρνει την σκυτάλη στις 15 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης στις 15 Μαρτίου. Ο κύκλος κλείνει με τον νεαρό βιρτουόζο Κωνσταντίνο Δεστούνη στις 12 Απριλίου.


«Το piano στα forte του» έχει ως κύριο σκοπό να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό είτε λιγότερο γνωστούς πιανίστες είτε γνωστότερους που έχουν να εμφανιστούν πολλά χρόνια σε ρεσιτάλ πιάνου στην Αθήνα. Στη φετινή έκδοση του κύκλου, η δημογραφική ποικιλία των σολίστ είναι χαρακτηριστική, καθότι οι πέντε προέρχονται από τρεις διαφορετικές ελληνικές πόλεις δίνοντας έτσι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μουσικού πληθυσμού της χώρας.

 

Η φαντασία των μουσικών είναι αστείρευτη! Χωρίς περιορισμό στις επιλογές τους από την διοργάνωση, διάλεξαν εκλεκτά και ιδιαίτερα ελκυστικά προγράμματα που θα καθηλώσουν τόσο τον φιλόμουσο όσο και τον ειδήμονα ακροατή. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη βάση στο μπαρόκ -στην αυθεντική του μορφή και σε μεταγραφές, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κατά κύριο λόγο μεγάλα έργα του ρομαντικού και του κλασσικού ρεπερτορίου από εξαίρετους καλλιτέχνες .


Πρόγραμμα συναυλιών:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου – Το ξετύλιγμα του χρόνου

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
Θόδωρος Κοτεπάνος – Κάτι σαν φαντασία

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
Δημήτρης Βασιλάκης – Μπαρόκ σε σολ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης – Ταξίδι  

Σάββατο 12 Απριλίου 2014
Κωνσταντίνος Δεστούνης – Σονάτες τεσσάρων εποχών


Τα αναλυτικά προγράμματα εδώ: http://pianostaforte.com/concerts/

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αποστόλος Παληός με παραλλαγές και πρελούδια στο Ωδείο Αθηνών
07.02.2017 16:45
«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τον βιρτουόζο Απόστολο Παληό σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 8:30μμ.
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.