Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Art21 - 100 Artists: Ο επόμενος κύκλος προβολών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Art21 - 100 Artists: Ο επόμενος κύκλος προβολών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

O αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Art21 σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεχίζουν την παρουσίαση της σειράς προβολών Art21-100 Artists αφιερωμένη στη διεθνή, σύγχρονη εικαστική σκηνή .


Ο επόμενος κύκλος της σειράς Art21-100 Artists θα προβληθεί στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στις 11,12, 13 & 15 Νοεμβρίου 2013, στις 19:30.


Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

• 11/11: Change (Αλλαγή) με τους καλλιτέχνες Ai Weiwei, Catherine Opie και El Anatsui.
• 12/11: Boundaries (Όρια) με τους καλλιτέχνες assume vivid astro focus, David Altmejd, Lynda Benglis και Tabaimo.
• 13/11: History (Ιστορία) με τους Marina Abramović, Glenn Ligon, Mary Reid Kelley.
• 15/11: Balance (Ισορροπία) με τους Rackstraw Downes, Robert Mangol και Sarah Sze.


Η σειρά Art21 - 100 Artist περιλαμβάνει 24 συνολικά ντοκυμαντέρ που θα προβληθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΑΣΚΤ, CΑMP, Ελληνοαμερικανική Ένωση). Εκατό διεθνείς εικαστικοί μιλούν οι ίδιοι για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Το αφιέρωμα έκανε την έναρξή του στην Αθήνα στην Art-Athina 2013 και τον Σεπτέμβριο προβλήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ο πρώτος κύκλος της σειράς.


Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στα Αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους.


Ανοιχτή συζήτηση    

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι προβολές θα ολοκληρωθούν με την ανοιχτή συζήτηση: «Και ένα παιδί θα το έκανε αυτό»: Κατανοώντας την σύγχρονη τέχνη. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Μαρία Κόντη (εικαστικός, καθηγήτρια εικαστικής αγωγής), Κίκα Κυριακάκου (Συντονίστρια εκδηλώσεων Art21), Θανάσης Μουτσόπουλος (Ιστορικός Τέχνης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης), Ζάφος Ξαγοράρης (εικαστικός, αναπληρωτής καθηγητής ΑΣΚΤ), Ήρα Παπαδοπούλου (Διευθύντρια Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης), Γιώργος Χαρβαλιάς (εικαστικός, Πρύτανης ΑΣΚΤ) και για το Art21 μέσω skype η Nechama Winston. Συντονίζει η εικαστικός και δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Εική και ως έτυχε, έκθεση του Μάριου Καμχή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
06.02.2017 10:44
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ατομική εικαστική έκθεση του Μάριου Καμχή «Εική και ως έτυχε» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη.
Φωτογραφικά Ζεύγη 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
26.01.2017 16:11
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την έβδομη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Ιστορικά ντοκυμαντέρ σε πρώτη προβολή στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
01.04.2016 15:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας και τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο της στρατιωτικής επίθεσης της Γερμανίας στην Ελλάδα το 1941.