Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ακυβέρνητη Πολιτεία/ Σκίτσα της Αθήνας από τον Ακύλλα Καραζήση στο Θέατρο Βασιλάκου

Ακυβέρνητη Πολιτεία/ Σκίτσα της Αθήνας από τον Ακύλλα Καραζήση στο Θέατρο Βασιλάκου

Τα δικά του θεατρικά σκίτσα για την Αθήνα παρουσιάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης στην παράσταση με θέμα «Ακυβέρνητη Πολιτεία/ Σκίτσα της Αθήνας», που ανεβάζει στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βασιλάκου.


Δέκα Αθηναίοι πολίτες, τρεις ηθοποιοί, μια πρώην ξεναγός, ένας φοιτητής θεατρικής σχολής, ένας αρχιτέκτονας , μια μαθήτρια, ένα γκαρσόνι, μια δασκάλα θεάτρου και μια δασκάλα ινδικού χορού εικονογραφούν με την παρουσία τους τον παρόντα χρόνο της πόλης.


Μέσα από τα ημερολόγια του Σεφέρη, κείμενα του Βαλτινού, φράσεις του Βακαλόπουλου, περιγραφές του Χάκκα, ποιήματα του Σίμου του Υπαρξιστή, στίχους του Πουλικάκου και άλλες αναφορές στην Αθήνα συντίθεται ένα παζλ της ζωής στην πόλη τα τελευταία 40 χρόνια, ντυμένο με τη μουσική του Λόλεκ.
«Μια πόλη είναι ό,τι φαντάζεται ο καθένας γι' αυτήν. Έτσι και η παράσταση αντιμετωπίζει την Αθήνα μυθολογικά», σημειώνει ο Ακύλλας Καραζήσης.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
Μουσική: Lolek
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου/ Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρία Πανουργιά

Ερμηνεύουν: Μιχάλης Αθανασιάδης, Έλενα Γιατρά, Σοφία Ιωάννου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Κατσής, Άρης Λάσκος, Μάνια Μαράτου, Μαρία Πανουργιά, Μαριλένα Ρασιδάκη

Διδασκαλία Ινδικού χορού/ συμμετοχή: Μάτα Μάρρα

Σχετικές ειδήσεις
Αφέντης και Δούλος, σε σκηνοθεσία Γ. Νανούρη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
07.02.2017 17:15
Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το διήγημα του Λέοντος Τολστόι “Αφέντης και Δούλος” με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου, το οποίο ανεβαίνει από τις 20 Φεβρουαρίου 2017 στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.
1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
11.11.2016 11:34
1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 2 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.
Χασίς, του Ακύλλα Καραζήση στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
07.11.2016 12:43
Ο Ακύλλας Καραζήσης παρουσιάζει στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες την παράσταση Χασίς.
O Θεατροποιός,  του Τόμας Μπέρνχαρντ για 2η χρονιά στο Θέατρο Πόρτα
21.09.2016 15:57
Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί για 2η χρονιά το έργο του του Τόμας Μπέρνχαρντ, Ο Θεατροποιός, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, για 10 μόνο παραστάσεις.
Ο Θεατροποιός, του Τόμας Μπέρνχαρντ στο Θέατρο Πόρτα
01.03.2016 13:15
Το “Θεατροποιό” του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, με τους Νίκο Χατζόπουλο, Νικήτα Αναστόπουλο, Άρη Μπαλή και Δήμητρα Βλαγκοπούλου παρουσιάζει το ΠΟΡΤΑ από το Σάββατο 19 Μαρτίου.