Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

O Vinicio Capossela στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

O Vinicio Capossela στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

O Vinicio Capossela έρχεται για μία μοναδική βραδιά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Πέμπτη 21 Nοεμβρίου 2013, με special guest τη Δήμητρα Γαλάνη και τη συμμετοχή των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Αποστολάκη σε ένα τραγούδι μαζί με τον Vinicio!


Tον Vinicio Capossela, τον έχουν χαρακτηρίσει «το μεγαλύτερο μυστικό της Ιταλίας», «τον πιο ενδιαφέροντα μουσικό ταξιδιώτη της Ιταλίας», όμως το πιο γνωστό «παρατσούκλι» του είναι «ο Tom Waits της Ιταλίας». Κάτι που δεν αντικρούει, μάλιστα έχει συνεργαστεί και με τον Αμερικάνο κιθαρίστα του Tom Waits, τον Marc Ribot, στο πλατινένιο άλμπουμ του «Ovunque Proteggi», όπου αναδεικνύεται η πολυμορφία της μουσικής του.


Ιδιαίτερος, ταλαντούχος, απρόβλεπτος, αυθόρμητος, ο τραγουδοποιός – performer με το μεσογειακό ταμπεραμέντο και τις αμερικάνικες «αδυναμίες», γεννήθηκε στην Γερμανία, αλλά σε μικρή ηλικία επέστρεψε στη γη των γονιών του. Μεγάλωσε με τόσα διαφορετικά ακούσματα, που έγιναν επιρροές για τις πρώτες συνθέσεις του. Ήταν μία επιστροφή, ένα ταξίδι προς τα πίσω, πίσω στην ιταλική παραδοσιακή μουσική , πίσω στις ρίζες του. Όμως με στοιχεία από την αμερικάνικη υποκουλτούρα και τους μύθους του «δρόμου» (Jack Kerouac, Charles Bukowski και Tom Waits) αλλά και τον ιταλικό εξωτισμό που ενσαρκώνεται από το θρυλικό Lοuis Prima στις ΗΠΑ ή τον Renato Carosone στην Ιταλία.


Ο Vinicio Capossela παραθέτει  πάντα στις συναυλίες του έντονα τα στοιχεία του ροκ και της θεατρικής ερμηνείας. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 24άχρονης καριέρας του, η μουσική του ελευθερώθηκε από γεωγραφικούς περιορισμούς. «Ανοίχτηκε» και προς άλλες πατρίδες, άλλες κουλτούρες, χώρες όπου ζούνε δαίμονες, χαμένες ψυχές, ηττημένοι. Φλερτάρισε με την ιταλική λαϊκή μουσική, το αμερικάνικο φολκ, το ευρωπαϊκό burlesque, το αργεντίνικο tango, τη μόρνα και πρόσφατα, το ρεμπέτικο .


Το «Rebetiko Gymnastas» του 2012 είναι ένας χαιρετισμός του Capossela, - πρός την Ελλάδα , ο οποίος  δηλώνει  “Έλληνας” («sulla crisi siammo tutti greci) , και στην νέα του ταινία «Indebito» , η οποία  αφηγείται την καθημερινή πια ελληνική επικαιρότητα, βαδίζοντας στα χνάρια του ρεμπέτικου, στα λόγια και τη μουσική της ελληνικής εξέγερσης.Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “INDEBITO”,παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία  στο  φετινό 66ο Φεστιβάλ ταινιών του Λοκάρνο.


Ο Vinicio Capossela στην συναυλία της Αθήνας, θα είναι επικεφαλής μιας Ιταλο-ελληνικής μπάντας, στην οποία θα συναντήσουμε αξιόλογους  Έλληνες μουσικούς (όπως ο εξαιρετικός  Μανώλης Πάππος), που συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του δίσκου «Rebetiko Gymnastas», που έγινε αναλογικά στο θρυλικό Sierra Studios στην Αθήνα.


Vinicio Capossela: φωνή , κιθάρα, πιάνο , μπαγλαμάς
Glauco Zuppiroli: μπάσο
Μανώλης Πάππος - μπουζούκι
Βασίλης Μασσαλάς: μπαγλαμάς, κιθάρα
Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστά


Ο Vinicio Capossela τραγουδάει «τα blues της Ελλάδας» κι εμείς εκτελούμε τα ρεμπέτικα γυμναστικά του παραγγέλματα! 

Σχετικές ειδήσεις
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Οι Μαρσύας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
19.01.2016 12:33
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 30 Ιανουαρίου στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Vinicio Capossela στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
27.11.2015 10:55
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ θα υποδεχτεί τον μεγάλο καλλιτέχνη VINICIO CAPOSSELA σε μία πραγματική γιορτή, με πολλούς και αγαπημένους καλεσμένους.
The Charms 60’s στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
26.11.2015 15:13
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, το θρυλικό συγκρότημα The Charms 60’s, θα κάνει μια σειρά από εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 2, 10, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου 2015.