Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

O Ντασέν ξαναπροβάλεται

O Ντασέν ξαναπροβάλεται
O θερινός κινηματογράφος του Δήμου Αθηναίων, Σινέ Στέλλα, από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα σε μια σπουδαία προσωπικότητα, τον σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν. Το αφιέρωμα θα αποτελείται από τρείς ταινίες του που έχουν να προβληθούν πολλά χρόνια από τους ελληνικούς κινηματογράφους.

10:30 Καλοκαίρι Βράδυ, Η Νύχτα και η Πόλη και Ο Χριστός Ξανάσταυρώνεται βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, όπου θεωρείται και μια από τις καλύτερες του ταινίες.

Η επιλογή των ταινιών έγινε με βάση την προσωπικότητα αυτού του σπουδαίου σκηνοθέτη και τις αγάπες τις ζωής του, την Ελλάδα και φυσικά την Μελίνα Μερκούρη .

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Ασγκάρ Φαράντι από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
04.01.2017 16:38
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Seven Films και τη Strada Films, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Ιρανό σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαράντι με τέσσερις από τις καλύτερες ταινίες του.
Αφιέρωμα στον Αντρέι Βάιντα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
13.12.2016 15:17
Με ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο μετρ του ευρωπαϊκού σινεμά Αντρέι Βάιντα, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, αποχαιρετά το 2016 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα με τίτλο «Early Wajda» παρουσιάζει τέσσερις ταινίες από την πρώτη περίοδο δημιουργίας του πολωνού σκηνοθέτη και συγκεκριμένα τα φιλμ Κανάλ, Στάχτες και διαμάντια, Το δάσος με τις σημύδες και Η γη της Επαγγελίας.
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς στο Cine Άστυ
26.08.2016 14:48
Το Cine Άστυ ανοίγει 1-7 Σεπτεμβρίου 2016 με ένα αφιέρωμα στις καλύτερες ταινίες του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη, ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ.
Καλοκαιρινές προβολές στο «Σινέ Θερμαΐς» με ελεύθερη είσοδο
04.08.2016 17:02
Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Σινέ Θερμαϊς» σας προσκαλεί και φέτος να απολαύσετε μοναδικές κινηματογραφικές προβολές ταινιών, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, με ελεύθερη είσοδο, από 7 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου.
Αφιέρωμα «Κινηματογράφος και ομοφυλοφιλία» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
03.02.2016 17:02
Ο κλάδος «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας συνδιοργανώνει με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας για ένατη συνεχή χρονιά το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Ψυχιατρική», που έχει γίνει πια θεσμός.