Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ανασφάλλω (revised), του Τάσου Μπεκιάρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ανασφάλλω (revised), του  Τάσου Μπεκιάρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η ομάδα χορού Load παρουσιάζουν μία ανανεωμένη επανεκτέλεση του έργου «Ανασφάλλω» σε σύλληψη-σκηνοθεσία- χορογραφία του Τάσου Μπεκιάρη.


ANA-ΣΦAΛΛΩ: 1.Ανεγείρομαι εκ πτώσεως. 2.Αναρρώνυω (αναρρώνω). 3.Eπι Γυναικών: Παρεκτρέπομαι.


Ο στόχος του «Ανασφάλλω» revised είναι να αφυπνίσει υποσυνείδητα τον θεατή αναγνωρίζοντας  την έννοια της ανασφάλειας μέσα από το κοινωνικό περιβάλλον και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η παράσταση καταπιάνεται με καίρια υπαρξιακά ζητήματα  όπως: η απόρριψη, η προσωπική ανεπάρκεια, η  επιβεβαίωση και η αναγνώριση του εαυτού μας μέσα από τα μάτια των άλλων και όλα αυτά μέσα από το πρίσμα των κοινωνικών αναταραχών. Επτά  προσωπικότητες τολμούν να απογυμνωθούν μπροστά στον «καθρέφτη» τους, αποδέχονται τον πραγματικό τους εαυτό και μετουσιώνουν τις ανθρώπινες αδυναμίες τους σε έκφραση και κίνηση.


Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία : Τάσος Μπεκιάρης
Σενάριο: Χριστίνα Μητροπούλου
Σχεδιασμός φώτων: Χριστίνα Καμμά
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης, Πέτρος Σοφικίτης

Ερμηνεύουν : Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γαλήνη Γυρτάτου, Χριστίνα Μητροπούλου, Δάφνη Μπέκερ, Τάσος Μπεκιάρης, Αγγέλα Πατσέλη, Θεμιστοκλής Παυλής, Πάνος Τρουμπουνέλης


Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 16 ετών

Διάρκεια παράστασης : 45’


Η ομάδα χορού Load δημιουργήθηκε το 2012 από τον Τάσο Μπεκιάρη. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την έννοια της λέξης χοροθέατρο από μια διαφορετική σκοπιά έχοντας ως βασικό μοχλό την αφηγηματικότητα της κίνησης και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή στο θεατή. Καταπιάνεται με έννοιες της καθημερινότητας που προέρχονται από την παρατήρηση του συνόλου αλλά και του καθένα ξεχωριστά χωρίς απαραίτητο σκοπό την «κάθαρση» αλλά περισσότερο ελπίζοντας στην αφύπνιση σκέψεων και προβληματισμών.

Η πρώτη εκδοχή του έργου «Ανασφάλλω» παρουσιάστηκε στο θέατρο Αργώ τον Ιούνιο του 2013.

Σχετικές ειδήσεις
3 mountains not to climb, από τον Σπύρο Κουβαρά και την Synthesis 748 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.10.2016 17:22
Ο Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση σύγχρονου χορού 3 mountains not to climb.
Ο μικρός πρίγκιπας, από τη Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.06.2016 12:26
Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου και οι σπουδαστές της, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας».
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.