Το Θέατρο Παλλάς παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Jazz Masters, τον Joshua Redman σε μία μοναδική συναυλία τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013.

Ο Joshua Redman είναι ίσως ο επιφανέστερος εκπρόσωπος της σχετικά νέας γενιάς της τζαζ εδώ και χρόνια, μία τεράστια προσωπικότητα στον χώρο της μουσικής αυτής.  Λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του ’90 τον αποκάλεσαν το τρομερό παιδί της τζαζ. !! Ο Joshua – γιος του μεγάλου σαξοφωνίστα της τζαζ Dewey Redman  –  από την βράβευσή του με το Α’ Βραβείο στον  διεθνή διαγωνισμό  Thelonious Monk το 1991 στο σαξόφωνο, άρχισε να απασχολεί τα media με το ταλέντο και την ποιότητά του.

Από το 1993 ηχογραφεί  με την Warner Bros και κάνει μία πλειάδα δίσκων που αποσπούν Grammies και άλλες διακρίσεις. 

Συνεργάστηκε με τους Pat Metheny, Brad Mehldau, Ray Brown, Dave Brubeck, Chick Corea, Herbie Hancock, Elvin Jones, Quincy Jones, B.B. King,  την Lincoln Center Jazz Orchestra,  τον τσελίστα Yo Yo Ma, τον μαέστρο Simon Rattle και πολλούς άλλους,  ακόμη και με τους Rolling Stones! 

Φέτος παρουσίασε το τελευταίο  δίσκο του ως leader με τίτλο  “Walking Shadows” και κάποια κομμάτια του θα ακούσουμε από το κουαρτέτο του στην μοναδική συναυλία που θα δώσει στην Αθήνα.  Μαζί του ο απίστευτης ευαισθησίας πιανίστας Aaron Goldberg,  ο απαράμιλλος μπασίστας Reuben Rogers και ο παλιός σπουδαίος συνεργάτης του ντράμμερ Greg Hutchinson. Για μια ακόμη φορά,  στις εκδηλώσεις Jazz Masters του «Παλλάς», εμφανίζεται ένας σύγχρονος γίγαντας της τζαζ  στο πιο μεστό σημείο της καριέρας του.

Joshua Redman – σαξόφωνα

Aaron Godberg – πιάνο

Reuben Rogers –   κοντραμπάσο   

Greg Hutchinson – τύμπανα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ