Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«You are here we are ...where ?», εικαστική έκθεση στο Θέατρο Σημείο

«You are here we are ...where ?», εικαστική έκθεση στο Θέατρο Σημείο

Η εικαστική έκθεση με τίτλο "You are here, we are... where?”, ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 στο Θέατρο Σημείο.

 

Εννιά νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες , με την επιμέλεια ενός curator και με τη βοηθητική συνδρομή μουσικών, συγγραφέων, ηθοποιών και άλλων, οργανώνουν την έκθεση αυτή. Όλοι τους είναι ηλικίας από 18 έως 25 ετών, και συγκροτούν μία ομάδα με σκοπό να εισηγηθούν μια καινούργια αισθητική. Με βασικό κοινό τους στοιχείο την δυναμική και ανατρεπτική τους διάθεσή και την κοινή ηλικία, και με πολλές και ποικίλες καταβολές (από τον ρομαντισμό και τον κλασσικισμό έως το μεταμοντέρνο και τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό), άλλοι με την ιδιότητα του φοιτητή ή του αποφοίτου καλλιτεχνικών σχολών της Ελλάδας και του Εξωτερικού και άλλοι ως ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, συνέρχονται και συγκροτούν μία πλουραλιστική ομάδα.

 

Το γενικό θέμα της έκθεσης είναι η ιδέα της Μεταμόρφωσης, ως μοτίβου της ζωής μας, αλλά και ως πρώτης ύλης στις απεικονίσεις της αλλαγής στην τέχνη, και ο τρόπος με τον οποίο αυτή περιέχεται στη ζωή μας και καθίσταται καθημερινή μας συνήθεια. Η έκθεση χρησιμοποιεί όλους τους χώρους του θεάτρου, ακόμα και τους συνήθως κλειστούς για το κοινό, δημιουργώντας έτσι μια ζεύξη ανάμεσα στην εικαστική και τη θεατρική τέχνη.

 

Ηέκθεση "YOU ARE HERE, WE ARE... WHERE?" αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ομάδας και μιας αισθητικής με διάρκεια στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να έρθουν και να δώσουν πνοή και ζωντάνια στην νεότητα των έργων μας.

 

Η ομάδα μας, στην έκθεσή της την παρθενική θέλει να δώσει καταφύγιο και ανάσα σ'όλους εκείνους που δυσκολεύονται στη σκληρή μας εποχή. 'Ετσι, καλωσορίζει πρώτους από όλους, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους (και ιδίως τους νέους) και πρώτους αυτούς θέλει να ψυχαγωγήσει.

 

Στην έκθεση, θα υπάρχουν εκτός από τα έργα μας, γραπτές οι καλλιτεχνικές και κοινωνικές μας απόψεις, δίνοντας έτσι τροφή για συζήτηση και δημιουργία.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες:

'Εννιο-'Ερως Γιώγος

Εύη Γλύπτη

Βασίλης Ζαχαρακόπουλος

Τζουλιάννα Κολλιοπούλου

Λαμπρινή Ριζάκη

Γιώργος Σαμψωνίδης

Γιωργος Σταματάκης

Δέσποινα Χαριτωνίδη

Μαρία Χατζή

Η συνοδευτική έκδοση της έκθεσης, εκτός από κείμενα των καλλιτεχνών και του curator

 

Περιλαμβάνει δοκιμιακά και λογοτεχνικά κείμενα από τους:

Αθανάσιος Τζάρτζανος

Σεμίνα Σάλλιαγκα

Γιώργος Γκότζος

Πρόδρομος-Julian Νίνας

'Ελενα Γκούφα

Βίκυ Λούη

Σχετικές ειδήσεις
Ars Moriendi: Εικαστική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου
07.12.2016 15:51
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Ars Moriendi με έργα που εμπνέονται και διερευνούν την άρρηκτη σχέση του Ανθρώπου με τον Θάνατο.
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.