Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Άρωμα Μεσογείου, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

Άρωμα Μεσογείου, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

Ο κήπος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, θα υποδεχθεί δύο πολύ σημαντικούς ερμηνευτές, τον ουτίστα και συνθέτη Adel Salamehκαι την τραγουδίστρια Naziha Azzouz, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013.

 

Γεννημένος στην πόλη Nablus, βόρεια της Παλαιστίνης, με συναυλίες σε όλο τον κόσμο, συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, σημαντικές συνεργασίες και με σύνθημα πως η μουσική γεφυρώνει όλες τις πολιτισμικές διαφορές, ο Adel Salameh έχει καθιερωθεί δικαίως, ως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές ούτι της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται σχεδόν μόνιμα με την Αλγερινής καταγωγής Naziha Azzouz, ερμηνεύοντας τραγούδια από τη μουσική παράδοση των σούφι, από την Ανδαλουσία και από όλες τις γωνιές της Μέσης Ανατολής.

Μαζί τους, για πρώτη φορά, ο δεξιοτέχνης Έλληνας λυράρης, Γιώργος Κοντογιάννης.
 Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με καταγωγή από τα Ανώγεια, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στον Ross Daly λύρα και μακάμ. Δάσκαλοί του, μεταξύ άλλων, οι Βαγγέλης Πλουσής, Γιάννης Χαιρέτης, Νίκος Γράψας και Σωκράτης Σινόπουλος ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολίτικης λύρας από τον Derya Turkan. Έχει συνεργαστεί με το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Haig Yazdjian, και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες ενώ είναι μέλος του μουσικού σχήματος «Ματ σε 2 υφέσεις».

Ο Adel Salameh θα δώσει σεμινάριο αραβικής μουσικής το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Δημήτρης Λιόλιος,
20.10.2016 12:49
Ο Δημήτρης Λιόλιος έπειτα από τις συνεργασίες του με τη Σοφία Βόσσου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, επιστρέφει, γράφοντας τη μουσική και ερμηνεύοντας μέσα από τους στίχους που έγραψε η Ζωή Γρυπάρη , γνωστή για τις επιτυχίες της με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές.
Συναυλία της Άννας Μπαλάσκα στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης
16.08.2016 16:07
Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχοντας και φέτος στις πανελλήνιες εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα φιλοξενήσει στον κήπο του, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00, την Άννα Μπαλάσκα, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μεσογείου, παραδοσιακά, έθνικ και τζαζ αγαπημένα ακούσματα, με τη συνοδεία των μουσικών: Αλέξανδρου Τσακιρίδη, Δημήτρη Αλιστρατινού και Μπάμπη Πετσίνη.
Η Ζωή Τηγανούρια με Άρωμα Ελλάδας και Μεσογείου στο Νομισματικό Μουσείο
08.08.2016 11:03
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μία συναυλία με «Άρωμα Ελλάδας και Μεσογείου» στο Νομισματικό Μουσείο.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.