Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ταινία για τον Αϊνστάιν

Ταινία για τον Αϊνστάιν
Η αμερικανική κινηματογραφική εταιρία Lionsgate πρόκειται να γυρίσει μια ταινία για το μεγάλο θεωρητικό της φυσικής και των μαθηματικών Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Η αμερικανική κινηματογραφική εταιρία Lionsgate πρόκειται να γυρίσει μια ταινία για το μεγάλο θεωρητικό της φυσικής και των μαθηματικών Αλμπερτ Αϊνστάιν.

Σε χθεσινό της δημοσίευμα η καλλιτεχνική επιθεώρηση Variety ανέφερε ότι η εταιρία εξασφάλισε τα παγκόσμια δικαιώματα για τα βιογραφικά στοιχεία αλλά και για τη βιογραφία του Αϊνστάιν με τον τίτλο"Αϊνστάιν: Η ζωή του και το Σύμπαν" που έχει συγγράψει ο πρώην διευθυντής του περιοδικού Τάιμς, Ουόλτερ Αϊζάκσον.

Ο Αϊνστάιν κληροδότησε την αλληλογραφία του, τα προσωπικά του έγγραφα και τις σημειώσεις του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο παραχώρησε τα δικαιώματα στους παραγωγούς μέσω του πρακτορείου του Ρότζερ Ρίτσμαν.

Οι παραγωγοί δήλωσαν ότι η ταινία θα εστιασθεί στην περίοδο της ζωής του Αϊνστάιν από 20 έως 40 χρόνων και θα ολοκληρωθεί με τη βράβευσή του με το Νόμπελ Φυσικής το 1921.

Η ταινία θα διερευνήσει επίσης τους προσωπικούς αγώνες του Αϊνστάιν και τους ερωτικούς του δεσμούς. Ο Αϊνστάιν είχε τη φήμη του μεγάλου καρδιοκατακτητή κατά τη διάρκεια των νεανικών και ώριμων χρόνων του.

Σχετικές ειδήσεις
Στην ταινία «Toni Erdmann» το κινηματογραφικό βραβείο LUX για το 2016
23.11.2016 16:16
Η ταινία «Toni Erdmann», μια συμπαραγωγή Γερμανίας, Αυστρίας και Ρουμανίας, κέρδισε το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX του ΕΚ. Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, στα πλαίσια ειδικής τελετής στην ολομέλεια του Στρασβούργου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Η ταινία πραγματεύεται τη σύνθετη σχέση μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του στη σύγχρονη εταιρική κουλτούρα.
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Εκείνη (Elle), του Πολ Βερχόφεν
03.10.2016 16:46
Η ταινία Εκείνη (Elle) του Πολ Βερχόφεν, η οποία προβλήθηκε ως ταινία λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 από την Seven Films.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!
Bafta 2016: Η ταινία The Revenant απέσπασε 5 βραβεία
15.02.2016 11:27
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 η απονομή των βραβείων Bafta, της βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου, με μεγάλο νικητή της βραδιάς την ταινία The Revenant.