Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Χαρτί και μολύβι: Ομαδική έκθεση στον Ιανό

Χαρτί και μολύβι: Ομαδική έκθεση στον Ιανό

H Ianos Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει τις εικαστικές τις δραστηριότητες, με μια ομαδική έκθεση υπό τον τίτλο “Χαρτί και μολύβι”.

 

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της κλείνει η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει να προυσιάζει θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

 

Οι προγραμματιζόμενες για το 2013-14 εκθέσεις θα συνεχίσουν να συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα αφιερώματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής. Σημαντική παράμετρο για όλους μας αποτελεί η επιθυμία να διατηρήσουμε ανοιχτό, δημιουργικό και παλλόμενο το κέντρο της Αθήνας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Ιανό εδώ και έναν χρόνο, επιδιώκουμε το παραπάνω με κάθε τρόπο, ενώ η ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κοινού και η επισκεψιμότητα των εκθέσεων, μας βοηθούν να συνεχίσουμε και αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.

 

Το επόμενο εικαστικό αφιέρωμα που εγκαινιάζεται στον Ιανό στις 3/10, αποτελεί την εναρκτήρια έκθεση της νέας ακαδημαϊκής περιόδου 2013/14 και συμβολικά φέρει τον «σχολικό» τίτλο «Χαρτί και Μολύβι». Θα παρουσιαστούν αποκλειστικά σχέδια σε χαρτί, από 19 καλλιτέχνες . Πιστεύοντας ότι το σχέδιο αποτελεί ένα από τα πλέον προσωπικά και εύγλωττα μέσα έκφρασης, προτείνουμε ως βασική θεματική της έκθεσης την ίδια τη δύναμη, την πρωτογενή γραφή και την εκφραστική σχεδιαστική δυναμική κάθε συμμετέχοντα. Μια έκθεση αφιερωμένη στα σχέδια που κάνουν οι ζωγράφοι στην έμπνευση της στιγμής. Σημειώσεις από στιγμιότυπα της καθημερινότητας. Σχέδια που δημιουργήθηκαν στο λεωφορείο, στο καφενείο, στο ατελιέ. Σχέδια που αποτυπώνουν την προσωπική αντίληψη του κόσμου.

 

Στη μέση της σχολικής περιόδου, σε ένα βιβλιοπωλείο που “κατακλύζεται” καθημερινά από μικρούς μαθητές προκειμένου να εφοδιαστούν τα χαρτιά και τα μολύβια τους, η IANOS Αίθουσα Τέχνης, προτείνει μια έκθεση που φτιαγμένη από αυτά ακριβώς τα υλικά...

 

Στην έκθεση συμμετέχουν: Σπύρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Αλεξάκης , Όλγα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Γεωργιάδης , Δημήτρης Γιαννέλος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Ειρήνη Καουκάκη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ανδρέας Κοντέλλης, Κώστας Λάβδας, Τίμος Μπατινάκης, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Μίλτος Παντελιάς, Αντώνης Πατεράκης, Ανδρέας Πατράκης, Βασίλης Σελιμάς, Κώστας Σιαφάκας, Νικόλας Χριστοφοράκης

Σχετικές ειδήσεις
To Δωμάτιο του Charles: ομαδική έκθεση στον Πολυχώρο Vault
14.09.2016 10:20
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών του VAULT Theatre Plus, ΟPEN SEPTEMBER 5 (23 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου 2016) εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση & performance art με τίτλο: To Δωμάτιο του Charles, μία αναφορά στον Bukowski.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Η Τέχνη του Σχεδιάζειν: ομαδική έκθεση στην Alma Gallery
15.06.2016 13:57
Η Γκαλερί ALMΑ στην Αθήνα (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι), εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Ιουνίου την έκθεση «Η τέχνη του σχεδιάζειν» με σχέδια σε χαρτί έξι Ελλήνων καλλιτεχνών των: Μαρία Γιαννακάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Τάσου Μαντζαβίνου, Καλλιρρόης Μαρούδα, Βασίλη Παπανικολάου, Μανταλίνα Ψωμά. Η ιστορικός τέχνης Λουϊζα Καραπιδάκη γράφει χαρακτηριστικά για τους καλλιτέχνες της έκθεσης:
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.