Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χρωμαπάτη ΙΙΙ: Έκθεση ζωγραφικής, από την Κατερίνα Πάντου

Χρωμαπάτη ΙΙΙ: Έκθεση ζωγραφικής, από την Κατερίνα Πάντου

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “Διέλευσις” φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Πάντου με τίτλο “Χρωμαπάτη ΙΙΙ”, η οποία θα διαρκέσει από τις 12 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2013.

 

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις», στο άνοιγμα της νέας σεζόν, φιλοξενεί την 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής της ταλαντούχου Κατερίνας Πάντου, που περιλαμβάνει μια σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες.

 

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

 

Η καλλιτέχνιδα:

Η Κατερίνα Πάντου γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 στον Γέρακα της Αττικής. Μαθήτρια ακόμα έδειξε την ροπή της προς τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και με την ευαισθησία που τη διακρίνει προσπάθησε να αποτυπώσει αυτό που έβλεπε ή ένοιωθε, στον καμβά. Μία άστοχη κριτική από μια «παραδοσιακή» γιαγιά την απογοήτευσε τόσο που σταμάτησε να πειραματίζεται με τη ζωγραφική. Σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, δημιουργεί τη δική της οικογένεια και μπαίνει δυναμικά στο στίβο της ζωής .

 

Σε μια οικογενειακή συγκέντρωση, για να αποτρέψει την πλήξη των «κοινωνικών υποχρεώσεων», σκιτσάρει αφηρημένα πάνω σε ένα πακέτο τσιγάρων. Η τύχη «θέλει» η Κατερίνα να επιστρέψει στη ζωγραφική. Ένας συνδαιτυμόνας παρατηρεί το σκίτσο της, το σχολιάζει επαινετικά και την παροτρύνει να ασχοληθεί «σοβαρά» με την τέχνη του χρωστήρα.

 

Φύση ανήσυχη με έμπνευση, πείσμα και αναζητήσεις η Κατερίνα Πάντου επιδίδεται στην εκμάθηση των βασικών αρχών της ζωγραφικής και του σχεδίου με δασκάλα την Κατερίνα Ξηρού, μαθήτρια του αείμνηστου Γιάννη Μόραλη. Το σχέδιο δεν την εμπνέει.

 

Καταβάλει μια ακόμη προσπάθεια αυτή τη φορά στη σχολή μαρμαροτεχνίας της Τήνου υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Μπέζα και στη συνέχεια ακολουθεί για 4 χρόνια τις υποδείξεις του Θανάση Γκριτζάπη. Τελικά μυείται στα μυστικά των χρωμάτων και των σκιαγραφήσεων από τον καθηγητή σχεδίου και καταξιωμένο ζωγράφο Τάσο Ρήγα.

 

Τα έργα της χαρακτηρίζονται από ένα επιθετικό συναίσθημα, λόγω του έντονου συναισθηματικού της κόσμου, που το εκφράζει με δυνατά χρώματα και την παρορμητική της γραφή. Έχει μια «εμμονή» με την απεικόνιση του ροδιού, αλλά και με το «συμβολισμό».

 

Η έκθεση στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις» είναι η τρίτη προσωπική της και θα διαρκέσει από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2013. Έχουν προηγηθεί η έκθεση στον Πύργο της Τήνου τον Αύγουστο του 2011 και στο Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ερυθραίας τον Μάϊο του 2013.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.