Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Kώστας Λειβαδάς, Χρόνης Αηδονίδης και Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Kώστας Λειβαδάς, Χρόνης Αηδονίδης και Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

To Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης παρουσιάζει στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβριου 2013, τον Πεντελιώτη Κώστα Λειβαδά για πρώτη φορά στην σκηνή του Μεγάρου της Δουκίσης Πλακεντίας, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, για να παρουσιάσει μια παράσταση βασισμένη στη διαδρομή των τραγουδιών του, από το ξεκίνημα του και Το κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα ως το πρόσφατο και αγαπημένο Η επιμονή σου, καθώς επίσης και το καινούργιο του άλμπουμ Γραμμένο με Κόκκινο, που συνιστά την πρώτη του, ολοκληρωμένη, ανθολογία ποίησης.

 

Ο εξαιρετικός ιστορικός χώρος του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας, που σπάνια πλέον φιλοξενεί εκδηλώσεις, είναι ο ιδανικός τόπος για τη συνεύρεση του Κώστα Λειβαδά με τους εξέχοντες καλεσμένους του, τον «μυθικό» Χρόνη Αηδονίδη και την παντοτινή συνεργάτιδά του, Ελένη Τσαλιγοπούλου .

 

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν στην Εστία Δωρεάν Διανομής Τροφίμων - Ρούχων & Οικιακού Εξοπλισμού του Δήμου Πεντέλης, που βοηθά τους ασθενέστερους των συμπολιτών μας.

 

Η συναυλία αυτή για τον Κώστα Λειβαδά, που αγαπά πολύ την Πεντέλη, και ζει μόνιμα εκεί,  έχει ιδιαίτερη σημασία. Η αγάπη και αγωνία του για το Πεντελικό και την κληρονομιά του βουνού συνοψίζεται στους στίχους του προφητικού μπλουζ Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα:
 
Κάθε απόγευμα περνάω απ' την Πεντέλη
Καμένα πεύκα, μαύροι θάμνοι, τρομαγμένοι λαγοί
Σπασμένα νεύρα, οργή και θλίψη
Και αγωνία για τον σπόρο που θα μπει στην πληγή

 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 η σκηνή του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας υποδέχεται τον Κώστα Λειβαδά και εμείς θα απολαύσουμε ένα μελωδικό ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια, παλιά και καινούργια. Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Κώστα Λειβαδά αλλά και τραγούδια από τις συνεργασίες του με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, τραγούδια που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
 
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, Άρης Χατζησταύρου: Κιθάρα
Ανδρέας Αρβανίτης: Λύρα- λαούτο
Φωνή , φωνητικά (η μόνιμη συνεργάτιδα του Kώστα Λειβαδά): Μαριάννα Πολυχρονίδη

Σχετικές ειδήσεις
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz musique στην Πάτρα
11.11.2016 17:08
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ύστερα από μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων το καλοκαίρι που πέρασε, ταξιδεύει και αυτό το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα. Και μαζί με τους boğaz musique μας προσκαλούν σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό τρόπο ουσιαστικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Με μια αναπνοή: Ο Πασχάλης Τσαρούχας live στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
19.08.2016 13:50
Ο Πασχαλης Τσαρούχας, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας για να ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή τους, ταξιδεύοντας μουσικά σε έξι δεκαετίες.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στη Ξάνθη
18.08.2016 12:07
Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στα Στενά του ποταμού Νέστου στη Γαλάνη Ξάνθης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Via Egnatia» της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique live στο Άλσος Βεΐκου
10.08.2016 12:21
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique εμφανίζονται στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Γαλατσίου 2016» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου.
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα live στο Θέατρο Δάσους
30.06.2016 14:47
Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Δάσους, για μία συναυλία στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περοδείας.