Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Χειμερινή θεατρική περίοδος 2013-2014

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Χειμερινή θεατρική περίοδος 2013-2014

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζει το πρόγραμμά του για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-2014, στο Υπόγειο και το θέατρο της Οδού Φρυνίχου .

 

Το Θέατρο Τέχνης μπαίνει φέτος στην όγδοη δεκαετία του. Σε μια περίοδο κρίσης, όπου τα πάντα δοκιμάζονται, επιλέγει να επιστρέψει στις ρίζες και να τοποθετήσει στο κέντρο του προγράμματος του, στο ιστορικό Υπόγειο, το νεοελληνικό έργο , συνεχίζοντας την παράδοση, που ο Κάρολος Κουν ξεκίνησε και καθιέρωσε.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ - ΥΠΟΓΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Προσανατολισμένο προς αυτήν την κατευθύνση επιλέγει ως κεντρικό έργο στο Υπόγειο την επετειακή αναβίωση της βραβευμένης παράστασης «Ο Δρόμος Περνά Από Μέσα», σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Έργο του «πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου» Ιάκωβου Καμπανέλλη - συγγραφέα που συνέδεσε όσο κανένας το όνομα και την πορεία του με το Θέατρο Τέχνης. Δικό του έργο, «Η Αυλή των θαυμάτων», ήταν το πρώτο νεοελληνικό έργο που ανέβηκε στο Υπόγειο, το 1957.

 

Θα ακολουθήσει το πρόσφατα βραβευμένο με το α’ Κρατικό Βραβείο για νέους Θεατρικούς Συγγραφείς έργο της Άρτεμης Μουστακλίδου, «Η Απειλή».

Το έργο βραβεύτηκε: «Για την ποιότητα της δραματουργίας του, που, χωρίς να αιφνιδιάζει ως προς τα μέσα της, χαρακτηρίζεται από οικονομία, ρυθμό, σκηνική αποτελεσματικότητα και καθαρή θεματική. Πρόκειται για ένα έργο που επικοινωνεί με το σήμερα, ισορροπεί ανάμεσα στην δραματικότητα και την φαιδρότητα της καθημερινότητας, δεν εξωραΐζει καταστάσεις και τοποθετείται ιδεολογικά με σαφήνεια απέναντι σε ένα από τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας μας».

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ

Παράλληλα, το Θέατρο Τέχνης, ευελπιστώντας η όγδοη δεκαετία στην οποία εισέρχεται να έχει τη λάμψη της πρώτης, γίνεται βήμα έκφρασης για νέους -πλην όμως καταξιωμένους- Έλληνες συγγραφείς. Οκτώ καινούργια «μικρά» έργα -διάρκειας μιας ώρας-, εμπνευσμένα από τη σύγχρονή μας πραγματικότητα, γραμμένα αποκλειστικά για να φιλοξενηθούν στο Υπόγειο, έρχονται να αναδείξουν, με σύγχρονο τρόπο, τις αξίες που το Θέατρο Τέχνης ανέκαθεν υπηρετούσε, καθιστώντας το συνομιλητή μιας κοινωνίας που φαίνεται να το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

 

Οι συγγραφείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεάτρου Τέχνης να γράψουν για το Υπόγειο είναι: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης, Αλέξης Σταμάτης, Ανδρέας Φλουράκης , Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μισέλ Φάις, Σάκης Σερέφας και Γιάννης Δούμος.

 

" Όλη η πόλη το κουβεντιάζει"  των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη

"Μεσάνυχτα σ'έναν τέλειο κόσμο" του Αλέξη Σταμάτη

"Ασκήσεις για γερά γόνατα" του Ανδρέα Φλουράκη

"Τον άυλο εσένα" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

"La petite mort"  τουΜισέλΦάϊς

"Αλμανάκ»  της Μαριάννας Κάλμπαρη

" Έναν φιδέ κι ακίνητος!" του Σάκη Σερέφα

"Να ζείς" του Γιάννη Δούμου 

 

Τα οκτώ έργα θα παίζονται ανά δύο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, δημιουργώντας το δικό τους κόσμο στο ιστορικό αυτό θέατρο της πόλης.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ - ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Το Θέατρο Τέχνης, παράλληλα με το αφιέρωμα στο νεοελληνικό έργο που θα παρουσιάσει στο Υπόγειο, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν της Φρυνίχου επιλέγει να ανεβάσει έργα που συνομιλούν με το θεατρικό και ιστορικό παρελθόν, με ενδιαφέρουσες συνεργασίες .

Επίσης μια καινούργια παραγωγή της παιδικής σκηνής, με ένα έργο αφιερωμένο στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ

 

«ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ» της ομάδας OPER(O)

Μόνο για 3 παραστάσεις 26-28-29 Σεπτεμβρίου

 

«ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» του Σάμουελ Μπέκετ

Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα, με την Ναταλία Τσαλίκη

 

«WOMAN» μουσική θεατρική performance

Τελική γραφή: Γιώργος Κοτανίδης. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ

 

«ΛΑ ΜΟΣΚΕΤΑ» του Ρουζάντε

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

«ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Κείμενο: Άντρη Θεοδότου. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Σχετικές ειδήσεις
Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Καρόλου Κουν
09.02.2017 15:25
Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου κλείνουν 30 χρόνια από το θάνατο του Καρόλου Κουν. Το Θέατρο Τέχνης τη μέρα αυτή εγκαινιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη μνήμη του και θα λαμβάνουν χώρα για έναν χρόνο, από το Φεβρουάριο του 2017 μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.
Ολονυχτία Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
07.12.2016 11:34
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν μας προσκαλεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 στο «Υπόγειο», μεσάνυχτα παρά κάτι, σε μία Ολονυχτία Σαίξπηρ.
Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα του Ζοέλ Πομμερά στο Θέατρο Τέχνης
01.11.2016 10:38
Ο Νίκος Μαστοράκης ανεβάζει από τις 9 Νοεμβρίου 2016, με την ανανεωμένη ομάδα ηθοποιών της περυσινής επιτυχίας «Τα παιδιά του ήλιου», το σύγχρονο σπονδυλωτό έργο του Joël Pommerat «La réunification des deux Corées» (Théâtre Odéon 2013) στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Διάφορες Επιλογές Πέτρος, του Ευθύμη Φιλίππου στο Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
24.10.2016 16:56
Το Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν παρουσιάζει το έργο του Ευθύμη Φιλίππου, με τίτλο Διάφορες Επιλογές Πέτρος.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Πρόγραμμα 2016 - 2017
14.09.2016 17:29
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν υποδέχεται την νέα σεζόν 2016- 2017 με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα, έχοντας οδηγό τον Γιάννη Σκαρίμπα και σύνθημα τον στίχο «έως ότου -φως μου- βγούμε από την τρικυμία αυτού του κόσμου» από την Φαντασία του.