Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Χάρης Λαμπράκης Quartet live στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

Χάρης Λαμπράκης Quartet live στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

Η Γκαλερί Citronne, στο πλαίσιο της έκθεσης “Καρδία Νήφουσα” του Αλέκου Κυραρίνη, παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Χάρης Λαμπράκης Quartet» σε μια βραδιά Jazz μουσικής το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, 8:30-10:30 μμ, στο χώρο της Γκαλερί στον Πόρο.

Η μουσική του Quartet του Χάρη Λαμπράκη εκφράζει και υποσημειώνει την τέχνη του Αλέκου Κυραρίνη, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη. Παίζοντας στον ίδιο χώρο που εκτίθενται τα έργα, θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες της Γκαλερί να απολαύσουν την συνέκφραση μουσικής και εικαστικής τέχνης.

Το «Χάρης Λαμπράκης Quartet» (http://www.harrislambrakisquartet.com) δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείται από τέσσερις μουσικούς: τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), τον Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), τον Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) και τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) που ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις δημιουργώντας ένα σύνολο ακουστικής μουσικής με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την τροπική (modal) τζαζ αλλά και τις τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τις τζαζ αρμονίες των δεκαετιών 1960 και 1970, αλλά και αυτοσχεδιάζουσα μουσική.

Το «Χάρης Λαμπράκης Quartet» έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας, όπως το «Παράφωνο» και το «Κελάρι» στο Ωδείο Athenaeum, αλλά και σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο. Στη «Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση» όπου διοργανώθηκε το 1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ , στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012), στο 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, στο Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), στη Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, στην Καστελλιώτισσα στη Λευκωσία, και στο Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα  της Λευκωσίας. Η δισκογραφία του «Χάρης Λαμπράκης Quartet» περιλαμβάνει δύο CD, τα «Θέα» (2010) και «Μετέωρα» (2012).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικές ειδήσεις
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
Το Χάρης Λαμπράκης Quartet στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
16.01.2017 17:23
Χάρης Λαμπράκης Quartet: Τέσσερις Αθηναίοι μουσικοί ενώνουν τη modal jazz και τη μουσική της Ηπείρου με τα ταξίδια και τις ζωές τους.
Η Φιλαρμονική του Βερολίνου, υπό τον μαέστρο Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής
11.10.2016 12:29
Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Κοντσέρτο της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Ο Χάρης Λαμπράκης και ο Kώστας Τατσάκης στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.04.2016 13:28
Το μουσικό ντουέτο Τατσάκης-Λαμπράκης εμπνέεται από την free improvisation σκηνή και από μουσικούς όπως o Derek Bailey, Albert Ayler, Kaoru Abe & Peter Brotzmann, μεταξύ άλλων.
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 17:16
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ., ο Σταμάτης Σπανουδάκης παρουσιάζει τον νέο δίσκο* του, Ηλιοποτισμένη, αφιερωμένο στην «ελεύθερη ψυχή», την «ευλογημένη χώρα», την Ελλάδα.