Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ένα Delicatessen διαφορετικό από τα άλλα

Ένα Delicatessen διαφορετικό από τα άλλα
Η νέα Γερμανική κινηματογραφική σκηνή παρουσιάζεται στο ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τεχνολογίας.

Η νέα Γερμανική κινηματογραφική σκηνή παρουσιάζεται στο ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σύγχρονης τεχνολογίας.

Τι γυρεύει η ψηφιακή εικόνα σε ένα ντελικατέσεν; Να κάνει πιο νόστιμη ίσως τη κινηματογραφική πραγματικότητα! Για μια στιγμή, εδώ πρόκειται για μια διαβολική παρεξήγηση. Delicatessen είναι το πρόγραμμα του πρώτου Ψηφιακού Κινηματογραφικού Δικτύου στην Ευρώπη, το CinemaNetEurope.

Το πρόγραμμα αφορά σε 180 κινηματογραφικές αίθουσες σε 9 ευρωπαϊκές χώρες-με την Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενη-όπου «μοιράζονται» κοινή ψηφιακή τεχνολογία και κοινό πρόγραμμα. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσω του delicatessen. Kino Kultur digital όπως είναι το πλήρες όνομά του, να απολαύσει τέσσερις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες και πέντε ντοκιμαντέρ , Γερμανών δημιουργών.

Αναλυτικά, στις 18 Οκτωβρίου θα προβληθεί η Αρένα του Bacon του Ανταμ Λόου, 25/10 Νέα Γερμανική Κινηματογραφική Λέσχη με τέσσερις ταινίες μικρού μήκους του Γιαν Κρούγκερ, 15/11 Εργα και ημέρες μιας υπηρεσίες το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας-Στάζι, των Κρίστιαν Κλέμκε και Γιαν Ν. Λόρεντζεν, 22/11 ο Πυρετός της όπερας της Καταρίνα Ρούπ, 29/11 Οι Ιπποδρομίες της Σιένα του Τζον Απελ, 6/12 η Τιμή του Πόλου του Στάφαν Τζούλιεν.

Οι προβολές θα γίνουν στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, και εντάσσονται στο πλαίσιο των Ημερών Γερμανικού Πολιτισμού. H παρουσίαση της νέας Γερμανικής κινηματογραφικής σκηνής είναι σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

INFO

Ινστιτούτο Γκαίτε: Ομήρου 14-16, τηλ.: 210 3661000, Είσοδος ελεύθερη, www.goethe.de/athen

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα
06.12.2016 13:14
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών.
Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη και το Ινστιτούτο Goethe
25.11.2016 16:42
Ο δημιουργός του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πρωταγωνιστεί σε ένα επίκαιρο αφιέρωμα, από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στην αίθουσα του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.
Un Condor, του Γιάννη Κολόζη στις Κινηματογραφικές Βραδιές στη Νέα Ιωνία
27.06.2016 15:43
Η επόμενη προβολή του ντοκιμαντέρ Un Condor του Γιάννη Κολόζη είναι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 21:30 στο Άλσος Παλαιολόγου στη Νέα Ιωνία, για τις Κινηματογραφικές Βραδιές στη Νέα Ιωνία με ελεύθερη είσοδο.
Ciner Nights by Cinekra: Κινηματογραφικές προβολές στο Athens Fringe Festival 2016
10.05.2016 15:50
Το Cinekra για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival κάνει kra in public, και τι καλύτερο από κινηματογραφικές προβολές.
Το σκάφανδρο και η πεταλούδα, του Julian Schnabel στο Γαλλικό Ινστιτούτο
17.03.2016 17:04
Η τρίτη συνάντηση του κύκλου CINÉ-CLUB συνδέεται με την Γιορτή της Γαλλοφωνίας που για το 2016 έχει ως θέμα την «Γεύση των λέξεων»: Οι λέξεις που στην φετινή γιορτή συνδέονται με τις πέντε αισθήσεις και μέσα από την προβολή αυτής της ταινίας, που βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτές που λέγονται και γράφονται αλλά κι εκείνες που εννοούνται και περιγράφονται μέσα από κινήσεις, βλέμματα, εκφράσεις.