Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Περλιμπλίν και Μπελίσα, στο Φεστιβάλ Τήνου

Περλιμπλίν και Μπελίσα, στο Φεστιβάλ Τήνου

Το Φεστιβάλ Τήνου φιλοξενεί την παράστασηΠερλιμπλίν και Μπελίσα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με το Στέλιο Μάϊνα, τη Δήμητρα Ματσούκα και την Ελένη Καστάνη, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 στις 21.00, στα Λουτρά.

 

Ο “Περλιμπλίν και η Μπελίσα”

Είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιουργημα της αριστουργιματικής πένας του Ποιητή του Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

 

Ο Δήμος Αβδελιώδης μεταφέρει το έργο με την μορφή λαϊκής όπερας και στυλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

 

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάϊνας , Δήμητρα Ματσούκα, Ελένη Καστάνη.

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος

Σκηνικός χώρος-σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιανάκης

Εικαστική παρέμβαση,ενδυματολογία,μάσκες: Αριστείδης Πατσόγλου

Σχετικές ειδήσεις
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης: παραστάσεις Σεπτεμβρίου
02.09.2016 14:19
Η «Αριστοφανιάδα», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.
Η απολυμένη, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Φεστιβάλ
17.08.2016 10:54
Με την «Απολυμένη» επιστρέφει η Κατερίνα Διδασκάλου στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διεξάγεται από τις 7 Αυγούστου στον πολιτιστικό Πολυχώρο Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι. Στο περσινό, 2ο Φεστιβάλ, είχε ερμηνεύσει την εξαιρετικά επιτυχημένη «Πόρνη από πάνω».
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Φεστιβάλ Αθηνών
24.05.2016 16:31
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο.