Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Καθώς ο άνεμος, έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας

Καθώς ο άνεμος, έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας

Με τη συμμετοχή 16 εικαστικών δημιουργών, το Βιβλιοπωλείο Λεμόνι πραγματοποιεί και φέτος, για δεύτερη χρονιά στην Αίγινα, την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο Λαογραφικό Mουσείο της πόλης.

 

Θα παρουσιαστούν έργα που έγιναν ειδικά για την έκθεση αυτή, όπως οι προσωπογραφίες με σινική μελάνι του Λευτέρη Ολύμπιου, καθώς και τα νέα έργα των Ανδρέα Νικολάου , Μιχάλη Αμάραντου κ.ά.

 

Η Λίζη Καλλιγά , η Εύα Μπέη, η Έρικα Δουραλή, ο Γιάννης Σανταντόνιο και άλλοι θα παρουσιάσουν σημαντικά έργα διαφορετικών περιόδων από το ζωγραφικό τους έργο . Επίσης στο χώρο του Μουσείου η γλύπτρια Μάρω Μπαρτζίλη θα εκθέσει την τελευταία της δουλειά: γλυπτική σε ξύλο.

 

Τα τελευταία χρόνια το Βιβλιοπωλείο Λεμόνι έχει συνδεθεί με την Αίγινα, ανακαλύπτοντας στο νησί των ζωγράφων, των γλυπτών και των συγγραφέων αυτή την αέναη σχέση που ανέκαθεν υπήρχε, δηλαδή τον τόπο συνάντησης και συνομιλίας της εικαστικής δημιουργίας με τη λογοτεχνία και τη γραφή. Τα έργα που παρουσιάζονται τα είδαμε επίσης και σαν μέρος μιας εικονογράφησης ενός νέου βιβλίου με τον τίτλο Καθώς ο Άνεμος. Αυτός ο άνεμος ας είναι και η αιτία που όλοι εμείς, τα έργα και οι δημιουργοί τους θα είμαστε στο νησί. Θα είναι χαρά μας να είστε και εσείς μαζί μας!

 

Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Μιχάλης Αμάραντος, Έρικα Δουραλή, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Λίζη Καλλιγά, Ισμήνη Καρυωτάκη, Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Μάρω Μπαρτζίλη, Εύα Μπέη, Ανδρέας Νικολάου, Γιάννα Νικολάου, Άννα Νουρή, Λευτέρης Ολύμπιος, Γιάννης Σανταντόνιο, Κατερίνα Χατζηγιαννούλη, Κυριακή Χριστακοπούλου, Δέσποινα Χιώτη

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.