Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Γκίζης - Τρίπτυχον, έκθεση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Γιάννης Γκίζης - Τρίπτυχον, έκθεση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Η τελική μορφή ενός έργου που ήταν σε εξέλιξη ή μήπως ο αναστοχασμός σε μια δεδομένη χρονική στιγμή; Η ενότητα Τρίπτυχον επιχειρεί να μεταγράψει σε εικόνα μια σειρά από ερωτήματα οντολογικού τύπου λειτουργώντας ως διαδρομή στη συνειδητότητα μέσω τριών κομβικών σημείων που ορίζουν και τη δομή του έργου.

 

Η επιλογή των χώρων που παρουσιάστηκαν ή πρόκειται να παρουσιαστούν μέρη της τριλογίας ως αυτόνομα έργα- δηλαδή το παλαιό σφαγείο της Τήνου, το ψυχιατρείο της Λέρου και οι ερειπωμένοι ανεμόμυλοι των Υστερνίων- πέρα από τον προφανή συμβολισμό και την υποβλητικότητα που αποπνέουν αποτελούν και τα σημεία κλειδιά για την ανάπτυξη της διαλεκτικής των εννοιών σωματικότητα, αυτοσυνειδησία, λύτρωση.

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μια φιλία ζωής και τέχνης: έκθεση στο ΚΠΙΣΝ
23.09.2016 13:45
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία θα φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ. Η έκθεση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ.
Curiosity: έκθεση από το Tinos Quarry Platform στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
22.06.2016 14:31
Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Tinos Quarry Platform σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Curiosity.
Προς Τήνο ΙΙΙ: έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
03.06.2016 10:26
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει στις 25 Ιουνίου την τρίτη έκθεση Προς Τήνο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη.
Παρακάτω…: έκθεση του Γιάννη Γούνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
28.01.2016 12:27
Ο Γιάννης Γούνας επανέρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την πέμπτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής, από τη Δευτέρα 15 έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.
Έκθεση φωτογραφίας της Έβελυν Φωσκόλου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
22.12.2015 13:53
Χριστούγεννα, και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εκθέτει στο μέγαρό του από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Τηνίας φωτογράφου Έβελυν Φωσκόλου, τραβηγμένες στην Λέσβο και την Ειδομένη.