Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Blind Adam: Έκθεση στη γκαλερί «The Breeder»

Blind Adam: Έκθεση στη γκαλερί «The Breeder»

H γκαλερί The Breeder με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Blind Adam, ως μέρος της τέταρτης διοργάνωσης ReMap KM.

 

Ο Blind Adam δημιουργεί ένα ιδιότυπο σύμπαν με μαύρο ακρυλικό μαλλί, πλεγμένο σε διαδοχικούς κόμπους που δημιουργούν τεράστια μήκη νήματος.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μηχανικά το 2007 και έχει πλέον εξελιχθεί σε καίρια καλλιτεχνική πρακτική που περιλαμβάνει επιτοίχια έργα, γλυπτά και εγκαταστάσεις.

 

O Blind Adam πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μία γενετική πάθηση που περιορίζει το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα την απώλεια όρασης. Τα έργα του σε καμβά που παρουσιάζονται στο ισόγειο της γκαλερί, παραπέμπουν στο σύστημα ανάγνωσης Braille. Με τον κάθε μαύρο κόμπο να αντιπροσωπεύει ένα γράμμα ή μία λέξη σε μια αφηρημένη αλληλουχία προτάσεων πάνω στον άσπρο καμβά, τα έργα αυτά προτάσσουν μια προσωπική γλώσσα σαν πρωτόγονη μορφή χειρογράφου.

 

Η εγκατάσταση “Meeting Safety” αιωρείται στο κέντρο του χώρου, με τα μακριά μαύρα νήματα που αποτελούν το έργο να  συνθέτουν μια επιβλητική μάζα και να θυμίζουν άλλοτε δίχτυ προστασίας και άλλοτε ιπτάμενο δαίμονα. Ο κάθε κόμπος του νήματος είναι σε ίση απόσταση από τον προηγούμενο και από τον επόμενο, όπως ορίζει το μέγεθος των χεριών του καλλιτέχνη όταν τους δένει, δημιουργώντας μια αρμονική ρυθμική αλληλουχία.

 

Το υπόγειο της γκαλερί μεταμορφώνεται σε αρχαίο ναό με είκοσι τέσσερις κορινθιακούς κίονες. Ο καθένας από αυτούς, με την αιθέρια κομψή κατασκευή του από μαύρο μαλλί, τονίζει την απουσία όγκου. Με φόντο τον άσπρο χώρο της γκαλερί, οι κίονες θυμίζουν σχέδια με μαύρο μελάνι σε χαρτί που έχουν ζωντανέψει και διεκδικούν την τρισδιάστατη υπόστασή τους.

 

O Blind Adam (γενν. 1971, Αθήνα) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Kunsthalle Athena (2013) και στο Suzy Tros Project Space στην Αθήνα (2012). Στις ομαδικές εκθέσεις όπου έχει συμμετάσχει περιλαμβάνονται: “Hell As Pavillion” σε επιμέλεια Νάντιας Αργυροπούλου στο Palais de Tokyo στο Παρίσι (2013), “The Art of This Century” στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθηνα (2011),  “ASVOFF (A Shaded View On Fashion Film) festival” στο Centre Pompidou στο Παρίσι, (2011), Chagallesque, Hydra School Projects στην Ύδρα (2010).

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Solitude and Village: έκθεση της Zoë Paul στη γκαλερί The Breeder
23.05.2016 15:44
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Zoë Paul, με τίτλο Solitude and Village.
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.