Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο Solimán Lopez στο Κτήμα Μερκούρη

Ο Solimán Lopez στο Κτήμα Μερκούρη

Η πλατφόρμα Create an Accident ολοκληρώνει το πρόγραμμά της Μύθος PhD (Play hence Destroy) για τη σεζόν 2012 – 2013 με την έκθεση Re – Set του Ισπανού καλλιτέχνη Solimán Lopez στις εγκαταστάσεις του κτήματος Μερκούρη .

 

Ο Solimán Lopez είναι καλεσμένος του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών που διοργανώνουν οι δύο φορείς, στα πρότυπα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το Κτήμα Μερκούρη και η πλατφόρμα Create an Accident παρείχαν την υλικοτεχνική υποδομή, την καλλιτεχνική υποστήριξη και την φιλοξενία για τρεις εβδομάδες στον Ισπανό καλλιτέχνη.

 

Ο Solimán Lopez ανήκει στην νέα γενιά των Ισπανών καλλιτεχνών που συνδυάζουν τις παραστατικές τέχνες, τα εικαστικά και την σύγχρονη τεχνολογία προσπαθώντας να προσδιορίσει την ανθρώπινη θέση και συμπεριφορά στο κέντρο της ψηφιακής εποχής.

 

Το σύνολο των έργων που θα παρουσιάσει στο Κτήμα Μερκούρη αποτελεί μία σύνθεση των παραπάνω αναζητήσεων, σε ανοιχτό διάλογο με το αγροτικό τοπίο και την ιστορική παράδοση της περιοχής.

 

Η ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη παρουσία του καλλιτέχνη, ο οποίος και θα ξεναγήσει τους επισκέπτες.

 

πως να έρθετε στο Κτήμα Μερκούρη: http://goo.gl/maps/Ebz0u

 

περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: http://www.soliman-lopez.com/

 

Σχετικές ειδήσεις
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.
Platformance: Μια νέα καλλιτεχνική πλατφόρμα στη Θεσσαλονίκη
06.04.2016 11:36
Μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πλατφόρμα με επίκεντρο την τέχνη της περφόρμανς, το Platformance κάνει την πρώτη του εμφάνιση από τις 9 έως τις 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
Έκπληξη 7 - Crisis edition: έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας
12.02.2016 15:54
H “ΕΚΠΛΗΞΗ” επιστρέφει με την 7η έκδοση της. Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ συνεργάζεται και φέτος με πληθώρα Έλλήνων και ξένων καλλιτεχνών και, μέσα απο την καθιερωμένη ετήσια έκθεση, ενισχύουν μαζί το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ. 
School of the Future: εγκατάσταση της Candy Chang στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
25.01.2016 15:32
Έχοντας πειράξει ό,τι νοείται ως δημόσιος χώρος, από το Χονγκ Κονγκ έως το Λας Βέγκας, η διάσημη εικαστικός έρχεται στην Αθήνα με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της.