Το Floral παρουσιάζει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για να κάνει τις νύχτες μας στην πόλη πιο μουσικές. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

Πέμπτη 11/7:  Jerome & The Movement Orchestra Live

O Jerome θα ξεσηκώσει την Μπλέ πολυκατοικία των Εξαρχείων την Πέμπτη 11 Ιουλίου!

Καλοκαιρινοί πια μαζί με τους  «The Movement Orchestra» θα γεμίσουν το κοινό με Soul και Funk ήχους και χρώματα!Ενα ανατρεπτικό live με ταραντινικές επιρροές, που θα διασχίσει τη ριψοκίνδυνη διαδρομή της Urban Soul, από την old school έως την απολύτως σύγχρονη «μαύρη» μουσική σκηνή.

Οι Movement Orchestra συνδυάζουν τα afro funk και jazzy ακούσματα με την μοναδική ενέργεια τουJerome,ενώ συμπληρώνουν τη βραδιά με διασκευασμένες Swing επιτυχίες μέχρι Jazz medley σε κλασικά έλληνικά κομμάτια.

Δεν θα λείψουν και ανατινάξεις με Latin, Reggae και Balkan ακούσματα.

Τον Jerome συνοδεύουν οι

The Movement Orchestra:

Πλήκτρα | Μάρκος Χαιδεμένος

Μπάσο| Κώστας Πατσιώτης

Ηλ. Κιθάρα| Δημήτρης Σιάμπος

Drums | Γιώργος Κασαβέτης

Σαξόφωνο | Μπάτης Πεφάνης

Είσοδος Ελεύθερη | Στις 22:00

Παρασκευή 12/7: Brazz Quartet Live

Η δυναμική τραγουδίστρια Λουκία Παλαιολόγου και ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Γρηγόρης Ντάνης σχηματίζουν το Brazz quartet μαζί με τον Κώστα Πατσιώτη στο μπάσο και τον Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα, για να παρουσιάσουν στο Floral την Παρασκευή 12 Ιουλίου, δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστές μελωδίες από την τζαζ του αμερικανικού και βραζιλιάνικου ρεπερτορίου. Η νοσταλγική bossa nova διαδέχεται το εκρηκτικό swing, ερμηνευμένα με σεβασμό στη διαχρονικότητά τους και μέσα από τον συνεχή διάλογο και τις εντάσεις του αυτοσχεδιασμού.

Λουκία Παλαιολόγου – φωνή

Γρηγόρης Ντάνης – κιθάρα

Κώστας Πατσιώτης – μπάσο

Δημήτρης Κλωνής  – τύμπανα

 

Είσοδος Ελεύθερη | Στις 22:00

Δευτέρα 8/7 & κάθε Δευτέρα του μήνα: Mondays in the Mood

Lindy Hoppers, κάθε Δευτέρα βράδυ, ανεβάζουμε τη διάθεσή μας χορεύοντας στο αγαπημένο μας στέκι, το Floral. Μουσική από τον Fellow Hopper, ξύλινο πάτωμα και retro αισθητική για επαναστατικές βραδιές στα Εξάρχεια!

 

Είσοδος Ελεύθερη | Στις 22:00

 

 

Παρασκευή 19/7: Πένυ Ραμαντάνη Unplugged

Μετά από τα 13 χρόνια ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Όναρ, η Πένυ ξεκινά φέτος το καλοκαίρι ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, με ιδιαίτερο ακουστικό ήχο και τραγούδια από διάφορες εποχές.

Από τον Jeff Buckley και τη Norah Jones ως τον Iggy Pop και τους Beatles και φυσικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Όναρ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τη φωνή της.

Στο ταξίδι αυτό, την συντροφεύουν δύο εκπληκτικοί μουσικοί που γνωρίσαμε από τους “All Right”, τη νέα δυναμική electric-blues band της Αθήνας. Ο εξαιρετικός τραγουδοποιός-ερμηνευτής Δημήτρης Κ. Καρράς και ο Δημήτρης Νίτης στην κιθάρα με το ιδιαίτερο και αυθεντικό παίξιμό του.

Η Πένυ Ραμαντάνη και η παρέα της μας προσκαλούν την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Floral,  και μας υπόσχονται μια παράσταση διαφορετική, γεμάτη συναισθήματα και μελωδίες!

Είσοδος 5 ευρώ | Στις 22:00

Το Floral κλείνει πλέον τον τέταρτο χρόνο του και γράφει ήδη τη δική του ιστορία.

Πάνω από εξακόσιες πενήντα διαφορετικές εκδηλώσεις και βραδιές. Παρουσιάσεις βιβλίων, κύκλοι ανάγνωσης, μουσικά live και ειδικά dj sets,προβολές ταινιών, γνωριμία με ξένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες, βραδιές με συγγραφείς σε απρόβλεπτους ρόλους, διαγωνισμοί ποίησης,εικαστικές εκθέσεις, πάρτι, συνεντεύξεις τύπου και τόσα άλλα.

Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες επισκέπτες έκλεισαν το ραντεβού τους εδώ.

Το Floral εκτός από την κλασσική Bauhaus αισθητική και τα ίχνη από το ιστορικό καφέ-ζαχαροπλαστείο του 1935, έχει την καρδιά ενός μεγάλου, φιλόξενου, σύγχρονου χώρου, που χαίρεται να υποδέχεται τις συναντήσεις, τις συζητήσεις, τα φλέρτ και το χαμόγελο των φίλων του.

Στο Floral θα βρείτε ελαφριά σπιτική κουζίνα με ολόφρεσκα υλικά, μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για καφέ, διάβασμα και ποτό και πολλές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.

Κλείσε ραντεβού! Θα σε δω στο Floral!