Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

“KRISIS- a work in progress” στο Θέατρο Άττις από την Companhia Nova de Teatro

“KRISIS- a work in progress” στο Θέατρο Άττις από την Companhia Nova de Teatro

To Θέατρο Αττίς θα φιλοξενήσει την παράσταση με τίτλο “Krisis”, από τη Βραζιλιάνικη Companhia Nova de Teatro, στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς εργαστηρίου με τίτλο “Η μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου”, στο οποίο συμμετέχουν σπουδαστές του Teatro Centro Attivo από το Μιλάνο και ηθοποιοί τηςCompangia Nova de Teatro.

 

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, από το οποίο εμπνέονται, οι ηθοποιοί της Companhia Nova de Teatro θα παρουσιάσουν στο Θέατρο Άττις στις 3 Ιουλίου, στις 21.00, ως work in progress, ένα 30λεπτο απόσπασμα της παράστασής τους με τίτλο «KRISIS». Στην παράσταση η ομάδα ενσωματώνει αποσπάσματα από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες σε συνδυασμό με σύγχρονα κείμενα- μαρτυρίες, για να αναδείξει τη σύγχρονη εικόνα της οικονομικής κρίσης και της πολιτισμικής κατάρρευσης. Ο νεαρός σκηνοθέτης Lenerson Polonini και η ομάδα του μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βραζιλία και καταθέτουν το σχόλιό τους για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα και η Βραζιλία, για την παγκόσμια κρίση και για την ανθρώπινη δυστυχία. Η παράσταση «KRISIS” θα εξελιχθεί το καλοκαίρι στη Βραζιλία και θα έχει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο Σάο Πάολο.

 

Η Companhia Nova de Teatro ιδρύθηκε το 2001 από τον Lenerson Polonini και την Carina Casusceli και δραστηριοποιείται στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, παρουσιάζοντας κείμενα πρωτοπόρων συγγραφέων του 20ου αιώνα (Σ. Μπέκετ, Ε.Α. Πόε, Χ. Μύλλερ κ.α.).

 

KRISIS

Κείμενα: Eduardo Brito, Carina Casuscelli

Σκηνοθεσία: Lenerson Polonini

Κοστούμια: Carina Casusceli

Φωτισμοί: Lenerson Polonini

Μουσική: Wilson Sukorski

Έρευνα: Milena Faria

Βίντεο: Alexandre Ferraz, Giuliano Conti

 

Παίζουν: Carina Casusceli, Rosa Freitas, Marcelo Jacob, Cleo Moraes, Milena Faria

 

Η Companhia Nova de Teatro και το projectKRISIS” υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας (Ministerio da Cultura).

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για το «Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις
14.02.2017 13:02
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις, μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου.
«Ανκόρ» του Θεόδωρου Τερζόπουλου για τα 30 χρόνια του Θεάτρου Άττις
14.09.2016 17:39
Το Θέατρο Άττις, που συμπλήρωσε 30 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς, παρουσιάζει το «Ανκόρ» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, από 25 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστές την Σοφία Χιλλ και τον Αντώνη Μυριαγκό.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».
Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Άττις
25.04.2016 10:19
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ με τίτλο «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 20 Μαΐου 2016 και για 11 παραστάσεις.
Τελευταίες παραστάσεις για το
09.03.2016 13:21
Η παράσταση του έργου του Γιεβγκιέν Ζαμιάτιν, "Εμείς" που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την Ομάδα Σημείο Μηδέν, στο Νέο Χώρο του Θεάτρου Άττις, ολοκληρώνει τον β' κύκλο της επιτυχημένης παρουσίασής της την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.