Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Θίασος Κανιγκούντα – Αλεξάντερπλατς, στο Φεστιβάλ Αθηνών

Θίασος Κανιγκούντα – Αλεξάντερπλατς, στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τον Θίασο Κανιγκούντα και την παράσταση  «Αλεξάντερπλατς» στις

 

 22-23 Ιουνίου, στις 23:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Ε.

 

Ο Μεσοπόλεμος, ως μια εποχή που καθρεφτίζει τη δική μας, εμπνέει την ομάδα Κανιγκούντα. Μετά την ομώνυμη παράσταση στο Ίδρυμα Κατακουζηνού, ο θίασος επιχειρεί μια ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος του Άλφρεντ Ντέμπλιν Βερολίνο Αλεξάντερπλατς, το οποίο καταγράφει τη γέννηση του φασισμού στη μεσοπολεμική Γερμανία μέσα από την ιστορία ενός άντρα που συνθλίβεται στα γρανάζια του συστήματος. Αντιστρέφοντας τη βασική συνθήκη του κειμένου, η παράσταση δίνει το λόγο αποκλειστικά σε γυναίκες, τις περιθωριοποιημένες «γυναίκες της ζωής» του ήρωα: αυτές πρωταγωνιστούν, μαζί με τον πάντα παρόντα καπιταλισμό.

 

Μια πρώτη εκδοχή της παράστασης παρουσιάστηκε στο Low Budget Festival στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , το Δεκέμβριο του 2012.

 

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Οδυσσέας για την ευγενική παραχώρηση των κειμένων, καθώς και τις Εκδόσεις Κάλβος και Ελευθεριακή Κουλτούρα.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία

Μαριά Μαγγανάρη

 

Βοηθός σκηνοθέτη

Βασιλική Σκευοφύλαξ

Μαριάννα Τζανή 

 

Πρωτότυπη μουσική – τραγούδια

Νίκος Ντούνας

 

Φωτισμοί

Μαρία Γοζαδίνου

 

Σκηνικά – Κοστούμια

Γεωργία Μπούρδα

 

Μακιγιάζ

Νίκος Χατζημανώλης

 

Ερμηνεύουν

Ανθή Ευστρατιάδου

Σύρμω Κεκέ

Μαριάννα Τζανή

Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

 

Σχετικές ειδήσεις
Πρώτες φωτογραφίες του Young Lear της Ιόλης Ανδρεάδη στο Φεστιβάλ Αθηνών
14.06.2016 14:52
Η Ιόλη Ανδρεάδη κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών (17 & 18 Ιουλίου) με την παράσταση «Young Lear», προσεγγίζοντας τον εμβληματικό σαιξπηρικό ήρωα με ανατρεπτική ματιά.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Monaksxá (a lonely planet) από την Ειρήνη Φαναριώτη και την Terre de Semis στο Φεστιβάλ Αθηνών
08.06.2016 12:58
​Η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα Terre de Semis παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση Monaksxá (a lonely planet).
Minefield, της Lola Arias στο Φεστιβάλ Αθηνών
07.06.2016 17:04
Η Αργεντίνα Λόλα Αρίας, συγγραφέας, σκηνοθέτις θεάτρου και περφόρμερ, παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Minefield, μια παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις Βρετανών και Αργεντίνων βετεράνων που πολέμησαν στα νησιά Φώκλαντ ή, κατά τους Αργεντίνους στις Μαλβίνες νήσους, το 1982.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Φεστιβάλ Αθηνών
24.05.2016 16:31
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο.