Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Πειραματισμοί: Έκθεση Video Art στο «Τρένο στο Ρουφ»

Πειραματισμοί: Έκθεση Video Art στο «Τρένο στο Ρουφ»

Στο πιο καλλιτεχνικό στέκι του καλοκαιριού, το Τρένο στο Ρουφ, εγκαινιάστηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου η video art έκθεση «Πειραματισμοί».

 

Δεκαοκτώ νέοι καλλιτέχνες απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη βιντεακή δουλειά τους, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τους πειραματισμούς τους.

Η ανανεωτική διάθεση, η πολυπρισματική αναζήτηση, η ερευνητική προσέγγιση, με μια σύγχρονη αποτύπωση, διαμορφώνουν το πλαίσιο ενός ταξιδιού μ’ ένα τρένο που ταξιδεύει άλλοτε στο φως και άλλοτε στη σκιά, στα χρώματα και στα σχήματα σε πρόσωπα, καταστάσεις και συνθέσεις που φεύγουν από τη στατικότητα, ταξιδεύουν, ανατρέπουν και αιφνιδιάζουν στο μεγάλο ταξίδι της τέχνης.

Συμμετέχουν(κατ’ αλφαβητική σειρά): Στέφανος Αθάνατος, Ευαγγελία Βατσάκη, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Εύη Καλογηροπούλου, Λητώ Κάττου, Κυριάκος Κουσουλίδης,  Σοφία Κυριακοπούλου, Ραφαέλλα Κωνσταντίνου, Άντρη Λαζάρου, Ιωάννα Μαθοπούλου, Αγγελική Μπόζου (SouperMarioneta), Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Σινιόρογλου, Χρίστος Συμεωνίδης, Γεωργία Τσίπουρα, Σωτήρης Φωκέας, Φωτεινή Χατζημιχαήλ, Γιάννης Χειμωνάκης.

 

Επιμέλεια: Ερατώ Χατζησάββα, Επίκουρη καθηγήτρια ΑΣΚΤ

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση «Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων» στη Ναντ της Γαλλίας
06.07.2016 14:29
Η έκθεση «Icônes, Trésors de Réfugies / Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων», η οποία εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 2016 στη Ναντ της Γαλλίας και θα διαρκέσει έως 13 Νοεμβρίου 2016, διοργανώθηκε από το Château de Ducs de Bretagne- Musée d’ Histoire de Nantes σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Fireflies in the Night Take Wing: Βραδινές προβολές video art στο ΚΠΙΣΝ
17.06.2016 11:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί το βραδινό πρόγραμμα video art προβολών με τον τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, σε επιμέλεια των Barbara London, Kαλλιόπης Μηνιουδάκη και Fransesca Pietropaolo και με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον διεθνώς αναγνωρισμένο επιμελητή Robert Storr, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale.
Με τα εντελώς απαραίτητα: Ομαδική έκθεση – δράση στο Τρένο στο Ρουφ
01.06.2016 12:51
Ο «Ορίζοντας Γεγονότων» σε συνεργασία με την ομάδα «Εν Φλω», μετά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας (14-24.05) και την Art Athina 2016 (26-29.05), σταθμεύει στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ από τις 7 Ιουνίου 2016 «Με τα εντελώς απαραίτητα», μία ζωντανή δράση-καταγραφή, που μας καλεί να βρούμε, να επανεκτιμήσουμε τα "εντελώς απαραίτητα" και να πορευτούμε μαζί τους.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Μετέωρο Βήμα: έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό στο Μετρό Συντάγματος
28.04.2016 16:34
Η μεγάλη έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό, με τίτλο «Μετέωρο Βήμα», που ξεκίνησε από την Ρόδο, στις 7 Μαρτίου 2016 και εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, συνεχίζει το ταξίδι της, και μετά την Κω την Λέρο και το Αγαθονήσι, κάνει στάση στην Αθήνα!