Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Τι και πώς στην προϊστορία – Μαρίζα Ντεκάστρο

Τι και πώς στην προϊστορία – Μαρίζα Ντεκάστρο

Οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού της Μαρίζας Ντεκάστρο με τίτλο “Τι και πώς στην προϊστορία”, σε εικονογράφηση της Αλεξίας Οθωναίου.

 

Οι προϊστορικοί άνθρωποι…

…πώς ήταν; …πώς ζούσαν; …τι έτρωγαν; …ήταν καλλιτέχνες; …είχαν φάρμακα;

Είχαν άραγε οι άνθρωποι τότε πολιτισμό έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα;

 

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα καταλάβεις ότι ο πολιτισμός είναι σαν αλυσίδα όπου ο ένας κρίκος συγκρατεί τον άλλο. Θα ανακαλύψεις ότι πολλά από αυτά που σήμερα θωρούμε δικές μας εφευρέσεις προέρχονται από τις δραστηριότητες των ανθρώπων που έζησαν σε πολύ μα πάρα πολύ παλιές εποχές. Και σαν να ήσουν κι εσύ ένα μικρός αρχαιολόγος, μπορείς, αν θέλεις, να κατασκευάσεις εργαλεία, ρούχα και ζωγραφιές με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι τα έφτιαχναν εκείνα τα μακρινά χρόνια.

 

Η συγγραφέας:

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Από το 1973 μέχρι το 1982 έζησα στο Παρίσι, όπου σπούδασα Παιδαγωγικά στη Σορβόννη και ανακάλυψα τη λογοτεχνία για παιδιά. Πάντα μ’ ενδιέφερε η Ιστορία, γι’ αυτό διάβαζα πολύ και επισκεπτόμουν μουσεία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανα το χόμπι μου δουλειά και άρχισα να οργανώνω εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του δημοτικού σε μουσεία και παράλληλα να διαβάζω με τους μαθητές μου λογοτεχνικά βιβλία. Η εμπειρία που απέκτησα με οδήγησε να γράψω βιβλία για παιδιά πάνω σε θέματα Ιστορίας και Τέχνης. Παράλληλα ασχολούμαι με την κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου σε εφημερίδες και σε περιοδικά και μεταφράζω βιβλία για παιδιά. Συνεργάζομαι με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στο πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας και επισκέπτομαι πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Δύο από τα βιβλία μου έχουν βραβευτεί: το 2006 τιμήθηκα με το Κρατικό Βραβείου Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο Μικρές ιστορίες του Μουσείου, εκδ. Κάστωρ, το οποίο έγραψα με τον Π. Βαλαβάνη, και το 2012 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο Περπατώντας τις εποχές του Βυζαντίου, εκδ. Μεταίχμιο, 2011

Σχετικές ειδήσεις
Παραμυθολογία του Γιώργου Θεοφάνους στην Τεχνόπολη
14.11.2016 10:08
Οι Εκδόσεις Μένανδρος και ο Γιώργος Θεοφάνους σας καλούν στην παρουσίαση των 2 πρώτων βιβλίων της νεανικής σειράς Παραμυθολογία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Στην Κιβωτό στις οκτώ, του Ulrich Hub από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
15.06.2016 16:36
Το πολυβραβευμένο έργο για παιδιά «Στην Κιβωτό στις οκτώ» του Γερμανού συγγραφέα Ulrich Hub έρχεται στην Ελλάδα στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα στις 8 Οκτωβρίου 2016.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι!
14.06.2016 11:24
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη, με μια δημιουργική Κυριακή για μικρούς και μεγάλους.
Καλοκαίρι στην πόλη 2016: Το πρώτο δεκαήμερο ξεκινάει στον Ελληνικό Κόσμο!
09.06.2016 17:12
Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.
Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι… από τον Μικρό Βορρά στο Ισόγειο στην Κηφισιά
09.05.2016 10:52
Η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς παρουσιάζει τον Ψεύτη βοσκό και άλλους μύθους… στο Ισόγειο - Χώρος Τέχνης στην Κηφισιά για δύο μόνο παραστάσεις!