Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Ομάδα χορού της Μαγκύ Μαρέν παρουσιάζει την παράσταση «Νocturnes»

Η Ομάδα χορού της Μαγκύ Μαρέν παρουσιάζει την παράσταση «Νocturnes»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει την αγαπημένη στο ελληνικό κοινό Μαγκύ Μαρέν και την ομάδα της στην παράσταση «Νocturnes»

 

 

 στις 22 και 23 Ιουνίου στην Πειραιώς 260.

 

Σύλληψη – Σκηνοθεσία

Maguy Marin

Denis Mariotte

 

Ερμηνεύουν

Ulises Alvarez

Kaïs Chouibi

Laura Frigato

Daphné Koutsafti

Mayalen Otondo

Ennio Sammarco

 

Φωτισμοί – Τεχνική διεύθυνση

Alexandre neteaud

 

Σκηνικά αντικείμενα

Louise Gros

 

Κατασκευή κοστουμιών

Nelly Geyres και Raphaël Lo Bello

 

Ήχος

Antoine Garry

Διεύθυνση σκηνής

Daniel Mariotte

 

Η Μαγκύ Μαρέν, ριζοσπαστική όσο ποτέ, γράφει με μαύρο, όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος. Δεν πρόκειται για τα Νυχτερινά του Σοπέν, απλώς οι σκηνικές της εικόνες συγκρατούν τη νύχτα και προσφέρονται ως σκοτεινός καθρέφτης για τα δικά μας αδιέξοδα. Με εργαλεία το σώμα και την ιστορία, οι χορευτές εισβάλλουν σπασμωδικά στη σκηνή αρθρώνοντας σπαράγματα από το υλικό της μνήμης στη μητρική τους γλώσσα, χωρίς μετάφραση. «Είμαι η Ελλάδα», γράφει σε μαυροπίνακα η Ελληνίδα χορεύτρια, σαν να ομολογεί πικρά: «Τίποτα δεν μοιάζει πιο δύσκολο να μοιραστούμε, από την καταγωγή που κουβαλάμε».

 

 Συμπαραγωγή: Biennale de la danse de Lyon, Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape / Direction Yuval Pick, Festival d'Automne à Paris, Théâtre de la Bastille, Théâtre Garonne – Toulouse, Le Parvis Scène Nationale Tarbes-Pyrénées, Compagnie Maguy Marin

 

Η Ομάδα Χορού Μαγκύ Μαρέν επιχορηγείται από: Ministère de la Culture et de la Communication, la Ville de Toulouse, la Région Midi-Pyrénées

Σχετικές ειδήσεις
Το Νηπιαγωγείο επιστρέφει στο Μπαγκλαντές
31.08.2016 10:18
Η ομάδα χορού Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία επιστρέφει στο Μπαγκλαντές για να παρουσιάζει την sold out διαδραστική παράσταση «Νηπιαγωγείο», από 23 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Picturae Vitae από την ομάδα χορού a.dd στο θέατρο Olvio
27.04.2016 12:39
Μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση με τίτλο "Picturae Vitae" παρουσιάζει η ομάδα χορού a.dd στο θέατρο OLVIO το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Crows... Crawl: παράσταση χορού στο Θέατρο ΠΚ
20.01.2016 17:07
Η νεοσύστατη ομάδα σύγχρονου χορού CROWS παρουσιάζει στο Θέατρο ΠΚ την παράσταση "Crows... crawl".
La μπάντα de la nada από την ομάδα Κι όμΩς κινείται, για μία τελευταία παράσταση στο Θέατρο Αλκμήνη
07.01.2016 12:40
Η ομάδα «Κι όμως κινείται» παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη για μία τελευταία παράσταση, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 23:00, τη νέα της δουλειά -μια παράσταση χορού και ακροβασίας, μία λάιβ μιούζικ περφόρμανς- με τίτλο La μπάντα de la nada.
Είναι Καιρός - Δεύτερη περίοδος: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
23.12.2015 14:43
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στις 8μμ, η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου παρουσιάζει στο ατμοσφαιρικό πλακιώτικο θεατράκι, τη συνέχεια του προγράμματος σύγχρονου χορού Είναι καιρός - δεύτερη περίοδος με μια παράσταση που περιλαμβάνει δύο σόλο χορογραφίες και μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση.