Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Stop Carre Plus, Οι κινηματογραφιστές φωτογραφίζουν: Έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας

Stop Carre Plus, Οι κινηματογραφιστές φωτογραφίζουν: Έκθεση στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας θα φιλοξενήσει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Stop Carre Plus, οι κινηματογραφιστές φωτογραφίζουν”, που θα διαρκέσει από τις 25 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου 2013.

 

Τί ακριβώς κάνει ο κινηματογραφιστής / διευθυντής φωτογραφίας;

Ο δικηγόρος είναι προφανές με τι ασχολείται, ο αρχιτέκτονας επίσης, ο γιατρός ξεκάθαρο.

Τι είναι λοιπόν ο κινηματογραφιστής;

Κατά τον Βιτόριο Στοράρο «Διευθυντής Φωτογραφίας είναι αυτός που γράφει με το φως!»

Σίγουρα αν έρθετε και δείτε ένα μέρος της δουλειάς των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την οπτική αφήγηση των σεναρίων αλλά και για την μαγεία της εικόνας που απολαμβάνετε στον κινηματογράφο θα λύσετε πολλές απορίες σας. Επίσης θα σας δοθεί η δυνατότητα να γνωριστείτε,και να κουβεντιάσετε για την φωτογραφία στον κινηματογράφο με τους πιο γνωστούς Έλληνες κινηματογραφιστές. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από καρέ ταινιών, φωτογραφίες από τα παρασκήνια, εικόνες που ποτέ δεν καταγράφηκαν από την κινηματογραφική κάμερα.

 

Η έκθεση που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συναργασία με την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) στο Κέντρο Τεχνών-Πάρκο Ελευθερίας από 25/6 έως 7/7 2013 έχει και έναν ισχυρό χαρακτήρα αλληλεγγύης, αφού οι εισπράξεις από την πώληση φωτογραφιών, θα διατεθούν στον διευθυντή φωτογραφίας Άγγελο Βισκαδουράκη , που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σχετικές ειδήσεις
Drops of Breath: Έκθεση φωτογραφίας στην Πλάκα
05.08.2016 17:22
Η έκθεση φωτογραφίας Drops of Breath, της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως, θα παραμείνει στο Yiasemi Café Bistrot έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.