Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Live στο Kinky Kong

Live στο Kinky Kong
Ο Henry Frayne γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Ιλινόις. Έχει στο ενεργητικό του δύο συμμετοχές στα συγκροτήματα Area και The Moon Seven Times και αποτελεί ιδρυτικό μέλος των Lanterna. Συγκεκριμένα,η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Lanterna (Lanterna) εκδόθηκε από την Parasol Records σε κασέτα το 1992. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια επανέκδοση σε βινύλιο από την Ελληνική Εlfish Records την ίδια χρονιά.

Οι πρώτες κυκλοφορίες των Lanterna, Elm Street (2001), Sands (2002) και Highways (2004) που απέσπασαν πολύ καλές κριτικές και το καθιστούν ως ένα κλασικό post-rock μελωδικό σχήμα. Tο Desert Ocean είναι το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Lanterna (τέταρτο στην Βadman Records) με το οποίο οι ακροατές μπορούν να ταξιδέψουν νοητά στον μουσικό κόσμο.

H επιθυμία του Frayne να καταγράψει ένα ευρύ φάσμα του ambient ηχοδρομίου σε συνδυασμό με τις ονειρικές κιθάρες, και τον Eric Gebow στα τύμπανα, αποδίδουν πολλά περισσότερα από ότι τα επιμέρους συστατικά συνήθως επιτρέπουν. Κατά περιόδους, ο ήχος του Desert Ocean παραπέμπει στα πρόωρα psychedelic ηχιτικά μονοπάτια των Pink Floyd.
 
Ο ίδιος δηλώνει: Ο ήχος των Lanterna προορίζεται πάντα ως μια ηχητική συνοδεία σε οτιδήποτε κινηματογραφικό μπορεί να δημιουργήσει το μυαλό του ακροατή.

Ακόμη,η Ambient μουσική έχει διαχωριστεί από  την pop κουλτούρα.O Frayne προσπάθησε-επιτυχώς-να συνδέσει και να φέρει κοντά αυτά τα δύο είδη.Θεωρείται ένας από τους ελάχιστους αρχιτέκτονες με σταθερό και συμπαγές όραμα.
Σχετικές ειδήσεις
Οι Verbal Delirium παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο στο Κύτταρο
23.12.2016 12:35
Οι Verbal Delirium στις 22 Ιανουαρίου 2017, στο Κύτταρο Live Club, θα παρουσιάσουν επίσημα τον νέο τους δίσκο “The Imprisoned Words of Fear” που κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου από την Αγγλική δισκογραφική Bad Elephant Records.
08.11.2016 13:31
Η Feelgood Records και ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζουν την live εκτέλεση του τραγουδιού «Μυστικό Τοπίο» σε ντουέτο με την Ελένη Βιτάλη, μέσα από την παράσταση «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα…».
Bob Dylan: The 1966 Live Recordings
29.09.2016 09:47
Η Columbia Records και η Legacy Recordings παρουσιάζουν το συλλεκτικό boxset Bob Dylan: The 1966 Live Recordings που θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου από τη Feelgood Records.
Valley of the Sun και Dot Legacy live στο Death Disco
01.09.2016 12:36
Οι Valley of the Sun επιστρέφουν στην Αθήνα όπως υποσχέθηκαν πέρσι στο Full Throttle JAM vol.2, αυτή τη φορά με μπασίστα, τους DOT LEGACY που θα τουράρουν μαζί στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο αλλά και το νέο τους άλμπουμ “Volume Rock“ που σπάει κόκαλα και κυκλοφορεί από τη Fuzzorama Records.
Chicane & Dj Ralf live @ Vilka Area
29.02.2016 13:47
H OBLIVION HEART επιστρέφει δυναμικά σε ένα από τα πιο αγαπημένα dancefloors της Θεσσαλονίκης, στη Βίλκα, υποδέχοντας στις 19 Μαρτίου 2016 δύο κορυφαίους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής, τον Chicane της Modena και Armada Records και τον Dj Ralf της La Terra Records.