Οι Εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν το βιβλίο του Όμηρου Αβραμίδη με τίτλο “Διχασμένη αγάπη”.

Κεντρική Ιδέα:
Μια απ’ τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της Ελλάδας έρχεται να προκαλέσει βαθιά ρήγματα στις ψυχές των ανθρώπων και να καταστρέψει τα σχέδιά τους.

Συνοπτική Περιγραφή:
Μοναχοκόρη, γλυκιά και χαριτωμένη, η Ελπίδα έζησε όμορφα παιδικά χρόνια, απολαμβάνοντας την αγάπη των γονιών και των δασκάλων της. Ένας εφηβικός ανομολόγητος έρωτας ήρθε ν’ αναστατώσει κάποια στιγμή τη ζωή της, χωρίς όμως σοβαρές επιπτώσεις στον συναισθηματικό της κόσμο. Κι όταν λίγο αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, το θέμα έρωτας παραμερίστηκε. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Παύλος. Όμορφος, έξυπνος και καλλιεργημένος, τη συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε. Η σχέση τους ξεκίνησε δειλά για να εξελιχθεί σ’ έναν παθιασμένο έρωτα. Εκείνος από αγροτική οικογένεια, εκείνη από αστική, χρειάστηκε να παλέψουν με τις παραδοσιακές αντιλήψεις της εποχής και τον αυταρχισμό των γονιών για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επισημοποιήσουν το δεσμό τους. Μα κάποια στιγμή τα κατάφεραν. Αδιατάραχτη φαινόταν η ευτυχία τους μέχρι εκείνο το πρωί που η είδηση για ένα τραγικό δυστύχημα τράνταξε όλη την Ελλάδα κι έφερε αφόρητο πόνο στην Ελπίδα. Μα η μοίρα επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις στους ανθρώπους, ευχάριστες και δυσάρεστες…

O συγγραφέας:
O Όμηρος Aβραμίδης γεννήθηκε στην Kύπρο, σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και εφαρμοσμένη γλωσσολογία στη Σορβόνη. Μέχρι το 1974 εργάστηκε ως καθηγητής στην κυπριακή μέση εκπαίδευση. Από το 1975 που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ασχολείται αποκλειστικά με το χώρο του βιβλίου. Εργάστηκε ως μεταφραστής και επιμελητής βιβλίων, ως διευθυντής σύνταξης σε εκδοτικές εταιρείες και ως αντιπρόσωπος ξένων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα.

Η «Διχασμένη Αγάπη» είναι το δέκατο τέταρτο βιβλίο του.

Ρεκόρ:
Με το συγκλονιστικό νούμερο των 500.000 πωλήσεων βιβλίων στο ενεργητικό του, ο Όμηρος Αβραμίδης είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους και δημοφιλείς Έλληνες συγγραφείς. Το προηγούμενο βιβλίο του στη Διόπτρα («Γύρισε Σελίδα») συγκαταλέγεται στα best sellers του 2012.

Το ιστορικό γεγονός:

Το ναυάγιο της Φαλκονέρας ήταν μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στις ελληνικές θάλασσες. Συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου 1966, κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα (23 ν.μ. βορειοδυτικά της Μήλου), όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ηράκλειον» που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς, βυθίστηκε, λόγω μετατόπισης φορτίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 224 άνθρωποι.