Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ριχάρδος Γ’ του Ουίλιαμ Σαιξπηρ

Ριχάρδος Γ’ του Ουίλιαμ Σαιξπηρ
Την Τρίτη 22 Ιουλίου, ο Γιώργος Κιμούλης χρησιμοποιώντας την ιδέα του Μπένε, παρουσιάζει τη δική του θεατρική διασκευή αυτού του έργου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πέτρας. Στον Ριχάρδο Γ’ ο Σαίξπηρ εμφανίζετε και αναλύετε διεξοδικά το θέμα της πολιτικής διαφθοράς και το θέμα της ανομοίωσης, την ίδια στιγμή που θέτει και το ερώτημα της  θηλυκότητας της εξουσίας, ή της εξουσίας με όλα τα χαρακτηριστικά του θηλυκού.

Αν βασικό τους μέλημα είναι η διατήρηση της εξουσίας, μέσω της γέννησης τέτοιων αρσενικών προτύπων, πώς θα ξεφύγουμε απ’ αυτόν φαύλο κύκλο, που το μόνο που συντηρεί είναι κάποια αρσενικά εκτρώματα, κάποια άμορφα, ανολοκλήρωτα και κουτσά όντα, τα οποία νομίζουν πως ολοκληρώνονται, επειδή διατηρούνται και διατηρούν την ανθρωπότητα μέσα απ’ τη διαρκή ανανέωση μιας κοινωνίας που στηρίζεται στο κυνήγι της εξουσίας;

Την μετάφραση, την διασκευή και την σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Γιώργος Κιμούλης, τα σκηνικά είναι της Angelina Ferlak και τα κοστούμια της Έφης Βασιλειάδη. Στην παράσταση παίζουν ο Γιώργος Κιμούλης, η Ρεγγίνα Παντελίδη, η Μαρία Χατζηιωαννίδου, η Αντιγόνη Δρακουτσάκη, η Κατερίνα Δασκαλάκη , ο Μιχάλης Σακκούλης και ο Νίκος Μίχαλος.
Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β', από το Rēs Ratio Network και την Έφη Μπίρμπα στο Θέατρο Ροές
31.10.2016 10:28
Το Rēs Ratio Network παρουσιάζει στο Θέατρο Ροές την τέταρτη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, Ριχάρδος Β’, βασισμένη στο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β', από Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο και τους Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αχιλλέα Χαρίσκο.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Από Μηχανής
23.09.2016 14:44
Η παράσταση Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έρχεται στο Θέατρο Από Μηχανής από 31 Οκτωβρίου 2016 για περιορισμένες παραστάσεις.
Πλούτος, του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
13.06.2016 17:06
Ο Γιώργος Κιμούλης,ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, βάζουν «πλώρη» για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αφού πρόκειται να ανοίξουν την αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, 1 και 2 Ιουλίου 2016, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.