Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Να καταργήσουμε τα πολιτικά κόμματα; - Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

Να καταργήσουμε τα πολιτικά κόμματα; - Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ με τίτλο “Να καταργήσουμε τα πολιτικά κόμματα;”, σε μετάφραση από τη Σώτη Τριανταφύλλου.

 

Το βιβλίο:

«Τρέχα, σύντροφε, τρέχα, ο παλιός πολιτικός κόσμος βρίσκεται πίσω σου!» Ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στον Μάη του 1968 και στην επινόηση μιας καινούριας κοινωνίας υπογράφει αυτή τη σύντομη διαθήκη γύρω από τα κοµµατικά βαρίδια – γύρω από τη χρεοκοπία των κοµµάτων κι από την τυφλότητά τους. Μετά από πενήντα χρόνια στην πολιτική, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ αποφάσισε να «αποσυρθεί». Και σ’ αυτό το ολιγοσέλιδο βιβλιαράκι ο «Ντάνυ ο τροµερός» περιγράφει την πορεία του από τον αναρχισμό στην οικολογία συνηγορώντας υπέρ της κατάργησης των κοµµάτων και της αντικατάστασής τους από κινήματα και κοινότητες. Ο Κον-Μπεντίτ υποστηρίζει ότι τα κόµµατα και οι ιδέες τους είναι ερμητικά κλειστές δοµές που ανήκουν σ’ έναν παλιό κόσµο που βρίσκεται κιόλας πίσω µας· κι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα προέλθουν ούτε από τα πρόσωπα ούτε από τους θεσµούς του παλιού κόσµου. Για µια ακόµα φορά, ο Κον-Μπεντίτ µεγεθύνει το πεδίο των δυνατοτήτων μένοντας πιστός, µε τον τρόπο του, στην «ελευθεριακή γραµµή».

 

Ο συγγραφέας:

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Μάη του 1968 και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόµµατος. Γεννήθηκε το 1945 στο Μοντοµπάν της νότιας Γαλλίας από πατέρα Γερµανοεβραίο και μητέρα Γαλλίδα. Σε ηλικία 18 ετών επέλεξε τη γερμανική υπηκοότητα για να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία. Στην αρχή ήταν µέλος της «Αναρχικής Οµοσπονδίας», την οποία εγκατέλειψε, μαζί µε μια ομάδα συμφοιτητών του στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ, για να ενταχθεί στο «Μαύρο και Κόκκινο». Μετά από μια δεκαετία αναζητήσεων, το 1984 εντάχθηκε στους Γερμανούς Πράσινους. Το 1989 εξελέγη αντιδήμαρχος Φρανκφούρτης και το 1994 ευρωβουλευτής. Το 1999 ηγήθηκε της ευρωλίστας των Γάλλων Πρασίνων. Από το 2002 είναι πρόεδρος, μαζί µε τη Μόνικα Φρασόνι, της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Τον Φεβρουάριο του 2012 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει πολλά δοκίμια και φυλλάδια σχετικά µε την επανάσταση, την οικολογία και την Ευρώπη.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.