Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Μελάς: Ωραίος ως Έλλην – Μίτση Πικραμένου

Παύλος Μελάς: Ωραίος ως Έλλην – Μίτση Πικραμένου

Οι Εκδόσεις Τετράγωνο παρουσιάζουν το βιβλίο της Μίτσης Πικραμένου με τίτλο “Παύλος Μελάς: Ωραίος ως Έλλην”, το οποίο κυκλοφορεί από τις 30 Μαΐου 2013, αποκλειστικά στα βιβλιοπωλεία Ιανός.

 

Το βιβλίο:

Παύλος Μελάς. Ο ήρωας με το βαρύ για την Ελλάδα όνομα. Το ίνδαλμα στη νεότερη ιστορία μας. Με το αίμα του στέριωσε τον Μακεδονικό αγώνα. Ένας νέος άνθρωπος με όλα τα προσόντα, που έχασε τη ζωή του χωρίς να ξέρουμε με σιγουριά πώς σκοτώθηκε. Υποθέτουμε μόνο και ύστερα διαπιστώνουμε ότι χάθηκε άδικα. Τα ερωτήματα πολλά, πάμπολλα για την ακρίβεια. Πώς κάποιος με καταγωγή από την Ήπειρο ανακατεύτηκε με τον Μακεδονικό αγώνα; Πώς μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικογένειά του και να προσφέρει τα πάντα για τη Μακεδονία; Ποια η στάση της ελληνικής κυβέρνησης; Πώς αντιδρούσαν τότε οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι;

 

Η συγγραφέας του πολύ πετυχημένου βιβλίου «Η κυρία με τα μαύρα» [η βιογραφία της Πηνελόπης Δέλτα], μας δίνει μια νέα μυθιστορηματική βιογραφία που συγκεντρώνει και ενοποιεί όλες τις έως τώρα γνωστές πληροφορίες για τον Παύλο Μελά, την οικογένειά του, τους φίλους, τους γνωστούς και τους ανθρώπους που καθόρισαν θετικά ή αρνητικά τη ζωή του. Παρουσιάζει με τα δικά του λόγια τη δραστηριότητα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου, ενός συνηθισμένου και καλομαθημένου αστού που κατόρθωσε, χωρίς να τρέφει παρόμοιες φιλοδοξίες, να είναι ίνδαλμα ακόμα και στις μέρες μας. Ήρθε η ώρα να μάθουμε γι’ αυτόν τις λεπτομέρειες που κανένας δεν είχε σκεφτεί να μας δώσει. Έφτασε η στιγμή να διαβάσουμε ξανά όσα έχουν γραφεί γι’ αυτόν και να προβληματιστούμε προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις σε όσα κανένας δεν είχε θίξει. Θέμα δύσκολο, δύσβατο αλλά σ’ αυτό το βιβλίο όλα είναι δοσμένα με μορφή μυθιστορήματος και όπως είπαμε πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά. Πολλές και αντιφατικές οι μαρτυρίες. Έρωτες, γυναίκες και πολλά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα: Νάτα Δραγούμη-Μελά, Μιχαήλ Μελάς, Στέφανος Δραγούμης, μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης και πάνω απ’ όλους Ίων Δραγούμης.

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.