Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί, Κύριε Πρόεδρε; - Ιωάννης Σταυρίδης

Γιατί, Κύριε Πρόεδρε; - Ιωάννης Σταυρίδης

Κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη το βιβλίο του Ιωάννη Σταυρίδη με τίτλο “Γιατί, κύριε Πρόεδρε;”.

 

Το βιβλίο

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική μελέτη σχετικά με τα γεγονότα της αμερικανικής επέμβασης εναντίον του Ιράκ, προ, κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο. Ο συγγραφέας περιγράφει και αναλύει τα αίτια και τις αφορμές οι οποίες οδήγησαν τους Αμερικανούς σε αυτή την παράνομη και εγκληματική επέμβαση, καθώς και το είδος της προσωπικότητας του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους του νεώτερου, αλλά και όλων εκείνων των Αμερικανών αξιωματούχων οι οποίοι σχεδίασαν, αποφάσισαν και οδήγησαν το αμερικανικό έθνος ­σε έναν απάνθρωπο, βάρβαρο και ανήθικο πόλεμο. Μια καταγραφή των σπουδαιότερων γεγονότων του πολέμου εναντίον του Ιράκ, των βαθύτερων αιτίων αλλά και των προσώπων που διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο σε αυτόν.

 

Ο συγγραφέας:

Ο Ιωάννης Κ. Σταυρίδης είναι ομότιμος καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από τη Β' Προπαιδευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) και την ειδικότητα της Αιματολογίας από τη Βασιλική Μετεκπαιδευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Νοσοκομείο Hammersmith). Ανακηρύχθηκε υφηγητής Παθολογίας και ακολούθως εξελέγη τακτικός καθηγητής Φυσιολογίας. Έχει διεθνώς πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στον τομέα της Γενετικής Μηχανικής. Πρώτος μετέφερε γονίδια σε ανθρώπινα κύτταρα, στα πλαίσια θεραπείας της μεσογειακής αναιμίας.

 

Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων. Συνέγραψε δύο βιβλία αιματολογίας, μια δίτομη φυσιολογία του ανθρώπου, εγχειρίδιο για τη θρόμβωση και ινω­δόλυση, καθώς και μονογραφία με θέμα την οξείδωση ως αιτιολογικό μηχανισμό της καρκινογένεσης (έκδοση Springer). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Διατέλεσε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Είναι κάτοχος ευρεσιτεχνιών για βιολογικά φίλτρα. Οι φιλοσοφικές του ανησυχίες αφορούν τους μηχανισμούς δημιουργίας της ζωής (από τη γένεση μέχρι τη δημιουργία της ζωής).

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.