Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Η πληγή σε όπερα

Η πληγή σε όπερα
Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια όπερα βασισμένη στο μυθιστόρημα της Τζόζεφιν Χαρτ. Το εν λόγω μυθιστόρημα με τίτλο Μοιραίο Πάθος το οποίο κυκλοφόρησε το 1991, διάσημο στην κινηματογραφική του μεταφορά από τον Λουί Μαλ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Λυρικό Θέατρο στην «ανάγνωση» του νεαρού Έλληνα συνθέτη Χαράλαμπου Γωγιού για δυο μόνο παραστάσεις στις 21 και 22 Ιουλίου 2008 στην Πειραιώς 260.

Στην επιθετική και σαρκαστική αυτή προσαρμογή αναδεικνύεται το «αληθινό ταλέντο στη μουσικοδραματική γραφή», όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσοντάκης.

Εγγύηση στη νέα παραγωγή αποτελεί ο αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος ο οποίος είναι μουσικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας στην Κωνσταντία, η σκηνοθέτις Μαριάννα Κάλμπαρη και ο έμπειρος στη σύγχρονη μουσική βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου . Οι στίχοι είναι του Γιώργου Παπάζογλου, η σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη και η χορογραφία της Βάλιας Παπαχρήστου.

Η παραγωγή ανήκει στο Ελληνικό Φεστιβάλ και η προπώληση εισιτηρίων έχει αρχίσει από τις 30 Ιουνίου.
Σχετικές ειδήσεις
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη για 2η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
16.09.2016 14:57
Ύστερα από μεγάλη ζήτηση του κοινού, ο θίασος «εν Εξάλλω» επιστρέφει με το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «ΑΛΜΑΝΑΚ» στο Studio Μαυρομιχάλη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα …ένα πικνίκ με το διάβολο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
08.03.2016 14:34
Η τέταρτη παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» …ένα πικνίκ με το διάβολο, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα», η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Studio Μαυρομιχάλη
29.01.2016 15:24
Ο Θίασος «εν Εξάλλω» παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη, Αλμανάκ, σε σκηνοθεσία Κωσταντή Μπαρμπούρη.