Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Γιώργος Φακανάς, στο Αθηνά Live

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Γιώργος Φακανάς, στο Αθηνά Live

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και ο Γιώργος Φακανάς, θα συναντηθούν στη μουσική σκηνή «Αθηνά Live», για ένα διήμερο συναυλιών με τίτλο «Χωρίς σύνορα».

 

Οι συναυλίες , θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 26 και 27 Απριλίου 2013, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο περιεχόμενό τους θα είναι εντελώς διαφορετικό.

 

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου είναι διεθνώς καταξιωμένη πιανίστα με συναυλίες με ορχήστρες, ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Φακανάς αποτελεί μια συνεπή και σταθερή αξία στο χώρο της jazz και της δημιουργικής μουσικής, με πλούσιο συνθετικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο αναγνωρισμένο διεθνώς.

 Γιώργος Φακανάς

Η συνεύρεση τους στη σκηνή του «Αθηνά Live», λοιπόν, δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημαντικό μουσικό γεγονός. Δύο, φαινομενικά, αντίθετοι μουσικοί κόσμοι διερευνούν τα σημεία επαφής τους. Κοινός παρανομαστής το μόνιμο πάθος τους για το επόμενο βήμα. Η μουσική δεν τελειώνει ποτέ και οι διάφορες μορφές της δεν έχουν σύνορα. Ιδιαίτερα όταν υπηρετείται από μουσικούς με βαθειά συνείδηση και καθαρή ματιά. Στο διήμερο αυτό θα ακουσθούν συνθέσεις της Παπαστεφάνου  του Φακανά και του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη και πιανίστα Friendrich Gulda.

 

Θα ερμηνευθούν από τους συνθέτες με την σύμπραξη στα σαξόφωνα του πιο ουσιαστικού Έλληνα σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη.

Στα τύμπανα ο Βασίλης Ποδαράς.

Μουσική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων, μουσική συνεύρεση χωρίς σύνορα.

Σχετικές ειδήσεις
Round Midnight, με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής
31.01.2017 14:51
Το διάσημο τραγούδι «Round Midnight» του μεγάλου τζαζίστα Τελόνιους Μονκ [Thelonious Monk] δανείζει τον τίτλο του στο βραδινό ρεσιτάλ της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.) και γίνεται αφορμή για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι σε νυχτερινές μουσικές, με όχημα τα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου.
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του: συναυλία της ΚΟΑ στον Κήπο του Μεγάρου
13.09.2016 14:48
Ο επίλογος των φετινών συναυλιών κλασικής μουσικής στον Κήπο ανήκει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), ετοίμασε για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:30) το αφιέρωμα «Ο Μπρεχτ και οι μουσικοί του» που επικεντρώνεται στον Κουρτ Βάιλ (1900-1950) και στον Χανς Άισλερ (1898-1962), τους δύο μεγάλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά ο σπουδαίος γερμανός δραματουργός και σκηνοθέτης.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιώργος Ανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
08.03.2016 15:13
Την πολυαναμενόμενη μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Γιώργο Ανδρέου θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο σημαντικοί συνθέτες θα βρεθούν μαζί επί σκηνής τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.